Delta Lloyd eerste verzekeraar met garantie tegen onderverzekering voor bedrijfsschade

29 oktober 2015Delta Lloyd biedt als eerste verzekeraar een garantie tegen onderverzekering aan voor bedrijfsschade. Een bedrijfsschadeverzekering vergoedt de misgelopen brutowinst door schade aan het bedrijfsgebouw, de inventaris of andere bedrijfsmiddelen. Het is daarbij belangrijk dat de brutowinst en de termijn van schade-uitkering goed worden vastgesteld. Vooral de uitkeringstermijn blijkt in de praktijk vaak te kort te zijn waardoor een bedrijf nog niet volledig hersteld is. De garantie tegen onderverzekering zorgt er voor dat een ondernemer de tijd krijgt die nodig is om zijn bedrijf weer te laten draaien.

Wens van klant en adviseur

Arjan Nollen, directeur Marketing & Verkoop Delta Lloyd: “Schade aan het bedrijfsgebouw, inventaris of andere bedrijfsmiddelen kan grote gevolgen hebben voor ondernemers. Vaak lopen zij omzet mis, terwijl de vaste kosten doorlopen. Een bedrijfsschadeverzekering vangt deze financiële gevolgen op. Uit gesprekken met verzekeringadviseurs en klanten bleek echter dat een garantie tegen onderverzekering een grote wens was. Ik ben dan ook verheugd te kunnen vermelden dat we dit nu als eerste verzekeraar in de markt kunnen aanbieden.”

Nauwkeurige berekening brutowinst en schade-uitkering

Bij bedrijfsschade is vooral de berekening van de termijn van de schade-uitkering lastig. In de meeste gevallen wordt er voor een uitkeringstermijn van 52 weken gekozen. Echter blijkt dit in de praktijk vaak te kort te zijn voor bedrijven om weer helemaal hersteld te zijn van de schade. Daarom biedt Delta Lloyd aan om Troostwijk Taxaties & Expertises een beoordeling te laten doen om zowel de brutowinst als de uitkeringstermijn nauwkeurig te berekenen. Delta Lloyd garandeert dan naast deze uitkeringstermijn een extra termijn van maximaal 26 weken.

Het Ondernemerspakket

De garantie tegen onderverzekering op bedrijfsschade valt onder de Bedrijfsschadeverzekering van het Ondernemerspakket. Dit is een vervolg op de garantie tegen onderverzekeringen op de Brandverzekering, die Delta Lloyd een jaar geleden geïntroduceerd heeft. 

Kijk voor meer informatie op: www.deltalloyd.nl