Zeilen op de Haagse Hofvijver

27 mei 2014Op 27 mei was de Delta Lloyd ‘Optimist on Tour’ wel op een hele speciale plaats: de Hofvijfer in Den Haag. Zo’n 75 kinderen kregen de unieke kans om te zeilen op deze ongebruikelijke zeillocatie. Ze kregen les van Nederlandse topzeilers Karel Begemann en Josca Hummel. Daarnaast waren ook talenten van Optimist Club Nederland aanwezig, waaronder Europees Kampioen Optimist 2012 Stijn Paardekooper. Kinderen in het bezit van een zwemdiploma kunnen deze zomer kosteloos deelnemen aan allerlei zeil- en watersportactiviteiten. Zoals zeilles in een Optimist en kanovaren. Het zeilen op de Hofvijver is het startschot van de Optimist on Tour-editie in Scheveningen tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta.

Delta Lloyd organiseert in samenwerking met het Watersportverbond en lokale zeilverenigingen deze zomer op verschillende plaatsen in Nederland een unieke belevenis voor kinderen. Voormalig organisator van de North Sea Regatta en zeilfanaat Frans Sluyters gaf samen met Josca Hummel en Karel Begemann met de doop van een van de Optimisten alvast het startsein van de Optimist on Tour in Scheveningen van 3 tot en met 8 juni. De aanwezige kinderen besloten ter plekke de betreffende Optimist de Mark Rutte te noemen.

Annette Reijersen van Buuren, manager Merk Delta Lloyd: ‘We willen deze zomer met de Optimist on Tour zoveel mogelijk kinderen voor watersporten en zeilen enthousiasmeren. Met deze zeil- en watersportdag op de Hofvijver laten we de medewerkers op het Binnenhof zien dat we graag meewerken aan de verhoging van de (water)sportparticipatie in Nederland’.

Naast de Optimist on Tour, de leukste zeilles van Nederland, is sinds 20 mei de zeilgame ‘De Optimist’ voor smart phones en tablets beschikbaar. De speler moet zeilend stormen trotseren, zeehonden ontwijken en draaikolken vermijden. Vanaf 19 juli is de jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ te zien. Deze zeilserie speelt zich af op een zeilschool in Nederland. Elke week beleven de instructeurs, vakantiehulpen en de zeilcursisten zomerse avonturen op en rondom het water. Tijdens de Optimist on Tour worden figuranten voor de serie gecast. Deze serie wordt uitgezonden door RTL Telekids.

Kijk voor het gedetailleerde programma, de overige data en locaties, hoe je aan te melden en meer informatie op www.optimistontour.nl.