Richard Oets voorzitter Stichting Salvage

26 juni 2014Sinds 17 juni is Richard Oets, underwriting manager bij Delta Lloyd, voorzitter van de Stichting Salvage. Stichting Salvage is een onafhankelijke stichting die dag en nacht hulp biedt aan slachtoffers van brand. Oets neemt de voorzittershamer over van Kees Krijgsman.

Stichting Salvage zorgt bij brand voor hulp en opvang voor de slachtoffers en treedt op namens de gezamenlijke brandverzekeraars. De coördinatoren van Stichting Salvage zijn speciaal opgeleid en bieden persoonlijk hulp aan de slachtoffers, bijvoorbeeld door adviezen te geven of een hotelovernachting te regelen. Ook proberen zij schade te beperken door het veiligstellen van elektronica, bluswater weg te zuigen en gaten in dak of pui te dichten. De kosten voor de dienstverlening worden gedekt door de verzekeraars.

Richard Oets: ‘Het is een eer om voorzitter te zijn van deze organisatie die met al haar kennis en kunde slachtoffers van brand bij staat. Op zowel praktisch als emotioneel gebied. Daarnaast kunnen we vaak ook een bijdrage leveren aan schadebeperking. Onze coördinatoren werken in het dagelijks leven bij een expertisedienst en hebben daardoor veel ervaring met wat er bij een brand komt kijken. Ik heb het mij onder andere tot taak gesteld om tijdens het voorzitterschap het goede werk van Stichting Salvage meer bekendheid te geven.’

Richard Oets is underwriting manager bij Delta Lloyd en naast zijn voorzitterschap bij Stichting Salvage ook voorzitter van de afdelingscommissie Brand van het Verbond van Verzekeraars.