Optimist on Tour arriveert in Venlo

10 juli 2014Van 8 tot en met 13 juli kunnen kinderen met een zwemdiploma weer kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten, waaronder zeilles in Optimisten. De Optimist on Tour is aangemeerd in de passantenhaven van de Maasboulevard.

In samenwerking met het Watersportverbond en lokale zeilverenigingen organiseert Delta Lloyd deze zomer op verschillende plaatsen in Nederland de Optimist on Tour: een unieke watersportbelevenis voor kinderen met als doel de jeugd te enthousiasmeren voor de watersport.

Annette Reijersen van Buuren, manager Merk en Sponsoring Delta Lloyd: ‘Na een natte start is de Optimist on Tour nu ook in Venlo echt begonnen. Zeilen heeft alles te maken met het beoordelen van de weersomstandigheden en soms moet je dan ook verstandig zijn en de activiteiten uitstellen. De kinderen die gisteren en eergisteren niet hebben kunnen zeilen vanwege het slechte weer, kunnen de komende dagen uiteraard alsnog terecht.’

Naast de Optimist on Tour, de leukste zeilles van Nederland, is sinds 12 juni de zeilgame ‘De Optimist’ voor smart phones en tablets gratis te downloaden. De speler moet zeilend stormen trotseren, zeehonden ontwijken en draaikolken vermijden. Vanaf 19 juli is de 14-delige jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ te zien. Deze zeilserie speelt zich af op een zeilschool in Nederland. Elke week beleven de instructeurs, vakantiehulpen en de zeilcursisten zomerse avonturen op en rondom het water. Verschillende leden van de Delta Lloyd Kernploeg maken hun acteerdebuut en spelen een (gast)rol in de serie. De serie wordt elke zaterdag en zondag uitgezonden door RTL Telekids.

Kijk voor het gedetailleerde programma, de overige data en locaties, hoe je aan te melden en meer informatie op www.optimistontour.nl.