Jeugd leert zeilen tijdens Delta Lloyd Regatta

19 mei 2014Van 20 tot en met 24 mei meert de ‘Optimist on Tour’ aan in Medemblik. Kinderen tussen de 7 en 13 jaar kunnen in de Oosterhaven kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten, waaronder zeilles in Optimisten. Medemblik staat deze dagen al volledig in het teken van zeilen vanwege de dertigste editie van de Delta Lloyd Regatta.

Annette Reijersen van Buuren, manager Merk Delta Lloyd: ‘Naast de Optimist on Tour en de Delta Lloyd Regatta is het ook nog eens een feestelijke week in Medemblik omdat de gemeente haar 725-jarig bestaan viert. Kortom, Medemblik is de komende dagen de perfecte plek om zoveel mogelijk kinderen lekker aan het watersporten en zeilen te krijgen.’

In samenwerking met het Watersportverbond en lokale zeilverenigingen organiseert Delta Lloyd deze zomer op verschillende plaatsen in Nederland een unieke watersportbelevenis voor kinderen. Nederlandse topzeiler Pieter Jan Postma is ambassadeur van de Optimist on Tour en gaf op 16 mei samen met zeilster Annette Duetz het feestelijke startsein met theorie zeilles.

Naast de Optimist on Tour, de leukste zeilles van Nederland, is vanaf 20 mei de zeilgame ‘De Optimist’ voor smart phones en tablets beschikbaar. De speler moet zeilend stormen trotseren, zeehonden ontwijken en draaikolken vermijden. Vanaf 19 juli is de jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ te zien. Deze zeilserie speelt zich af op een zeilschool in Nederland. Elke week beleven de instructeurs, vakantiehulpen en de zeilcursisten zomerse avonturen op en rondom het water. Tijdens de Optimist on Tour worden figuranten voor de serie gecast. Deze serie wordt uitgezonden door RTL Telekids.

Kijk voor het gedetailleerde programma, de overige data en locaties, hoe je aan te melden en meer informatie op www.optimistontour.nl.