Jeugd leert zeilen op HISWA te water

03 september 2014Van 2 tot 7 september kunnen kinderen gratis watersporten op het Amsterdamse IJ. De Optimist on Tour van Delta Lloyd meert dan aan bij de HISWA te water. Kinderen met een zwemdiploma kunnen kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten zoals zeilles in een Optimist, Suppen en lopen op het water in een waterbal. Ook op het droge is van alles te beleven. Naast het spelen van de zeilgame ‘De Optimist’ kunnen kinderen proefjes doen in het waterlaboratorium en knopen leren leggen.

In samenwerking met het Watersportverbond en lokale zeilverenigingen organiseert Delta Lloyd deze zomer op verschillende plaatsen in Nederland de Optimist on Tour: een unieke watersportbelevenis voor kinderen met als doel de jeugd te enthousiasmeren voor de watersport. Tot nu toe hebben zo’n 4000 kinderen via de Optimist on Tour kennis gemaakt met de water- en zeilsport in onder andere Amsterdam, Den Haag, Texel en Harlingen. Na de HISWA te water gaat de Optimist on Tour nog naar Leeuwarden voor een spectaculaire afsluiting van deze mooie watersportzomer voor kinderen.

Annette Reijersen van Buuren, manager Merk en Sponsoring Delta Lloyd: ‘De HISWA te water en Delta Lloyd zijn al sinds 1999 aan elkaar verbonden. Deze locatie konden en wilden we daarom niet overslaan tijdens ons zomerprogramma om zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren voor de watersport. De HISWA te water is dit jaar naast een geweldige botenshow, daarom ook de perfecte plek voor kinderen om lekker te watersporten en te zeilen.’

Naast de Optimist on Tour, de leukste zeilles van Nederland, is sinds 12 juni de zeilgame ‘De Optimist’ voor smart phones en tablets gratis te downloaden. De speler moet zeilend stormen trotseren, zeehonden ontwijken en draaikolken vermijden. Vanaf 19 juli is de 14-delige jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ te zien. Deze zeilserie speelt zich af op een zeilschool in Nederland. Elke week beleven de instructeurs, vakantiehulpen en de zeilcursisten zomerse avonturen op en rondom het water. Verschillende leden van de Delta Lloyd Kernploeg maken hun acteerdebuut en spelen een (gast)rol in de serie. De serie wordt elke zaterdag en zondag uitgezonden door RTL Telekids.

Kijk voor het gedetailleerde programma, de overige data en locaties, hoe je aan te melden en meer informatie op www.optimistontour.nl.

Delta Lloyd is de grootste watersportverzekeraar in Nederland en is sinds 1999 trouwe sponsor van de Nederlandse watersport. We hebben onze watersportsponsoring recent uitgebreid met een verbintenis aan het Jeugdsportfonds en de Reddingsbrigade Nederland