Delta Lloyd en Spaces openen eerste ‘verzekerde werkplek’

22 september 2014Delta Lloyd en Spaces hebben vandaag de Delta Lloyd Safe Room geopend; de eerste werkplek in Nederland waar ondernemers verzekerd zijn voor bedrijfsaansprakelijkheid. Uit onderzoek van GfK  in opdracht van Delta Lloyd blijkt dat 1 op de 5 ondernemers aansprakelijk is gesteld maar dat 55% van de ondernemers geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) heeft. Met een tijdelijke, gratis verzekering laten Delta Lloyd en Spaces ondernemers ervaren hoe prettig het is om te ondernemen als je verzekerd bent.

Delta Lloyd en Spaces openen save room

MKB’ers en zzp’ers die van 22 t/m 24 september bij Spaces in de Delta Lloyd Safe Room werken, kunnen een gratis bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering krijgen. Ze ontvangen hiervoor direct een verzekeringspolis. In de Safe Room kunnen ze gebruik maken van alle Spaces faciliteiten, ervaringen uitwisselen of kennis delen met andere ondernemers. Daarnaast kunnen ondernemers vragen stellen over verzekeringen en een Risico Scan doen voor hun onderneming.

Delta Lloyd speelt met de Safe Room in op de veranderende wereld van de ondernemer. Richard Oets, Underwriting Manager bij Delta Lloyd: ”Steeds meer ondernemers werken vanaf verschillende locaties en werk en privé lopen vaker door elkaar heen. Daarnaast kiezen startende ondernemers meestal voor de rechtsvorm eenmanszaak, waardoor zij ook privé geraakt kunnen worden als ze niet verzekerd zijn voor aansprakelijkheidsrisico’s. Daarom willen we ondernemers bewust maken dat het belangrijk is om na te denken over de risico’s die ze lopen. Veel ondernemers denken ‘dat gebeurt mij niet of dat los ik wel op’, maar ze moeten ook beseffen dat het morsen van een kop koffie of de levering van een product dat schade veroorzaakt bij een klant financieel zeer grote gevolgen kan hebben. En dat ze daarvoor aansprakelijk gesteld kunnen worden.”

Uit het onderzoek blijkt dat een grote groep ondernemers niet verzekerd is tegen bedrijfsaansprakelijkheid. Een groot deel (40%) van die ondernemers overweegt echter wel een verzekering af te sluiten, temeer omdat ze verwachten dat bij een mogelijke claim ze de kosten niet kunnen dragen.

Lees het volledige onderzoek [PDF] .

Programma

De Delta Lloyd Safe Room bevindt zich in de nieuwste locatie van Spaces aan de Vijzelstraat 68 - 78 in Amsterdam. De Safe Room is geopend van maandag 22 september tot en met woensdag 24 september van 9:00 tot 18:00 uur. De ruimte is goed bereikbaar het met openbaar vervoer (trams 16 en 24), parkeren kan in de APCOA garage Prins en Keizer.