Delta Lloyd lanceert watersportbelevenis om jeugd te leren zeilen

15 mei 2014Op 16 mei vaart de ‘Optimist on Tour’ uit. In samenwerking met het Watersportverbond en lokale zeilverenigingen organiseert Delta Lloyd deze zomer op 10, soms oneigenlijke, zeilplaatsen in Nederland een unieke watersportbelevenis waar kinderen tussen 7 en 13 jaar kosteloos aan kunnen deelnemen. Nederlandse topzeiler Pieter Jan Postma is ambassadeur van de Optimist on Tour en geeft op 16 mei het feestelijke startsein met zeillessen. De watersportbelevenis omvat ook een zeilgame en een jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’. Delta Lloyd wil deze zomer met dit initiatief alle kinderen in Nederland enthousiast maken voor de zeilsport.

Als start van de Optimist on Tour geeft Pieter Jan Postma zeilles aan de leerlingen van OBS Aldoende uit Amsterdam. Ook doopt Pieter Jan de Optimist die tijdens het programma zijn naam draagt en markeert hiermee de officiële afvaart van de Optimist on Tour. Naast zeillessen zijn er ook allerlei andere aan watersport gerelateerde activiteiten zoals kanoën, knopen leggen en een waterlab.

Annette Reijersen van Buuren, manager Merk Delta Lloyd: ‘Zeilen is een schone eerlijke sport waarbij kinderen lekker buiten zijn. Als partner van de zeilsport wil Delta Lloyd graag meer kinderen kennis laten maken met deze oerhollandse sport. Een grote groep kinderen in het hele land kan via de Optimist on Tour met zeilen in aanraking komen.’

Pieter Jan Postma, lid van de Delta Lloyd Kernploeg: ‘Ik kreeg zeilen met de paplepel ingegoten maar dat is natuurlijk niet voor iedereen het geval. Door deze laagdrempelige kennismaking met zeilen hoop ik dat we meer kinderen en ouders enthousiast kunnen maken voor deze prachtige sport. Misschien ontdekken we op de Optimist on Tour wel nieuwe Delta Lloyd Kernploeg-leden!’

Naast de Optimist on Tour, de leukste zeilles van Nederland, is vanaf 20 mei de zeilgame ‘De Optimist’ voor smart phones en tablets beschikbaar. De speler moet zeilend stormen trotseren, zeehondjes ontwijken en draaikolken vermijden. Vanaf 19 juli is de jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ te zien. Deze zeilserie speelt zich af op een zeilschool in Nederland. Elke week beleven de instructeurs, vakantiehulpen en de zeilcursisten zomerse avonturen op en rondom het water. Tijdens de Optimist on Tour worden figuranten voor de serie gecast. Deze serie wordt uitgezonden door RTL Telekids.

Kijk voor het gedetailleerde programma, de overige data en locaties, aanmeldingen en meer informatie op www.optimistontour.nl.

Delta Lloyd is de grootste watersportverzekeraar in Nederland en is sinds 1999 trouwe sponsor van de Nederlandse watersport. We hebben onze watersportsponsoring recent uitgebreid met een verbintenis aan het Jeugdsportfonds en de Reddingsbrigade Nederland.