Delta Lloyd zet ook jeugdserie in om kinderen aan het zeilen te krijgen

24 juni 2014Vanaf 19 juli is elke zaterdag en zondag de nieuwe jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ te zien. De serie speelt zich af op een zeilschool en wordt uitgezonden door RTL Telekids. De jeugdserie maakt ook deel uit van het zomerprogramma van Delta Lloyd en het Watersportverbond om jeugd te enthousiasmeren voor de zeil- en watersport.

Verschillende topzeilers maken in deze serie hun acteerdebuut. Zeilkampioenen Calijn Muller en Merel de Weerdt spelen een hoofdrol. Verder zijn Delta Lloyd Kernploegleden Dorian van Rijsselberghe, Kiran Badloe, Daphne van der Vaart, Karel Begemann en Maxime Jonker te zien. Tijdens de eerste edities van de Optimist on Tour hebben castings voor de serie plaats gevonden en zo’n 175 kinderen hebben hiermee een figurantenrol in de serie bemachtigd. 

Annette Reijersen van Buuren, manager Merk en Sponsoring Delta Lloyd: ‘Met de leukste zeilserie van Nederland als onderdeel van de Optimist on Tour, bouwen we het in 2013 geïntroduceerde communicatieconcept “de Optimist” verder uit. De verbinding die Delta Lloyd heeft met watersport is nu naast de zeilsponsoring en de televisiecommercial ook terug te zien in alle andere uitingen van Delta Lloyd. Van evenementen voor consumenten en relaties en marketingcommunicatie-uitingen tot een zeilgame.’

Optimist on Tour

Delta Lloyd organiseert deze zomer op 10 oneigenlijke zeilplaatsen in Nederland de Optimist on Tour. Kinderen met een zwemdiploma kunnen kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten van zeilles in een Optimist tot Suppen en lopen op water in een waterbal. Ook op het droge is van alles te beleven. Naast het spelen van de zeilgame ‘De Optimist’ kunnen kinderen proefjes doen in het waterlaboratorium en knopen leren leggen. Onderdeel van het zomerprogramma is de sinds 12 juni gratis te downloaden zeilgame ‘De Optimist’ voor iOS en Android. De speler moet zeilend stormen trotseren, walvissen ontwijken en draaikolken vermijden

Kijk voor het gedetailleerde programma, de overige data en locaties, hoe aan te melden en meer informatie op www.optimistontour.nl. Voor foto’s van de verschillende locaties, kijk op: www.pinterest.com/bdeltalloyd/.

Sponsoring watersport

Delta Lloyd is de grootste watersportverzekeraar in Nederland en is sinds 1999 trouwe sponsor van de Nederlandse watersport. We hebben onze watersportsponsoring recent uitgebreid met een verbintenis aan het Jeugdsportfonds en de Reddingsbrigade Nederland.