Opstal (Woonhuis)- en Inboedel Combinatieverzekering

Wat krijgt u bij schade?

Nieuwwaarde 

Heb u schade aan uw spullen (inboedel)? Dan krijgt u meestal het bedrag terug waarvoor u deze spullen nieuw kunt kopen (nieuwwaarde).

Dagwaarde 

Zijn uw spullen minder waard dan 40 procent van de nieuwwaarde (het bedrag waarvoor u ze hebt gekocht)? Dan krijgt u de dagwaarde van uw spullen terug. De dagwaarde is de waarde van de spullen vlak voor het moment van de schade.

Er zijn meer uitzonderingen waarbij u niet het hele bedrag terugkrijgt.

Zeldzaamheidswaarde

Voor schade aan kunst en antiek gebruiken wij de zeldzaamheidswaarde als basis voor de berekening van de schadevergoeding. ‘Zeldzaamheidswaarde’ is de huidige waarde die deskundigen op basis van zeldzaamheid aan kunstvoorwerpen, antiek en bijzondere verzamelingen geven.

Herstelkosten 

Hebt u schade aan uw huis en is herstel mogelijk? Dan krijgt u het bedrag waarvoor u de schade kunt (laten) herstellen (herstelkosten).

Meer weten 

Wilt u precies weten wat u krijgt als u schade hebt? Lees dan de voorwaarden van de Woonhuis- en Inboedel Combinatieverzekering of bekijk de afschrijvingslijst. In de afschrijvingslijst vindt u richtlijnen die wij gebruiken om de waarde van uw spullen te bepalen.

Let op:

Huis beveiligen

Als u uw spullen wilt verzekeren kijkt Delta Lloyd ook naar de hoogte van het bedrag dat u wilt verzekeren onder de bijzondere rubrieken. Bij een hoge waarde moet u uw huis beveiligen. Moet u uw huis inderdaad beveiligen? Dan bekijkt Delta Lloyd ook welke beveiliging u moet nemen. Hoeft u uw huis niet te beveiligen, maar doet u dat toch? Dan krijgt u een korting op de premie.
Lees meer over premiekorting bij inbraakpreventie.