Print pagina

Veilig internetbankieren

Is E-bankieren wel veilig?

Delta Lloyd Bank besteedt veel aandacht aan de beveiliging van E-bankieren en evalueert haar beveiliging continu. Hieronder leest u welke veiligheidsmaatregelen Delta Lloyd Bank heeft genomen en hoe u zelf kunt zorgen voor maximale veiligheid. Daarnaast heeft de Nederlandse Vereniging voor Banken een eigen webpagina: www.veiligbankieren.nl 


Beveilig uw computer


Bescherm uw pc tegen virussen, spyware en andere malware

Zorg ervoor dat er altijd een anti-virusprogramma actief is op uw computer. Zorg dat u de meest recente versie van de software gebruikt en dat de laatste updates van virusdefinities geïnstalleerd zijn. Scan uw computer regelmatig met anti-virussoftware. 

Installeer firewall software 

Zorg ervoor dat er altijd firewall software actief is op uw computer. Vraag uw internetprovider zonodig om advies.

Gebruik de nieuwste versie van uw internetbrowser en installeer beveiligingsupdates van de leverancier.
Controleer regelmatig of u de nieuwste versie van uw internetbrowser gebruikt. Installeer beveiligingsupdates van de leverancier van uw browser en het besturingssysteem van uw computer. 

Links:
Windows update 
Microsoft 
Internet Explorer 

Pas op met het downloaden en installeren van programma‘s
Installeer nooit zomaar een programma dat u ongevraagd via e-mail of internet hebt ontvangen. Het starten van dergelijke programma's kan risico‘s met zich meebrengen.  
 

Controleer de verbinding

Voordat u uw gebruikersnaam en wachtwoord invult raden wij u dringend aan altijd te controleren of u met de Delta Lloyd Bank server verbonden bent.  

Delta Lloyd Bank NV en onze E-bankieren server zijn volgens extra strenge criteria gecontroleerd door een algemeen vertrouwde uitgever van SSL Extended Validation certificaten. Als uw browser SSL versie 3.0 niet ondersteunt, kunt u geen verbinding maken met E-bankieren.

Internet Explorer 7, Firefox 3.5 , Safari 3.2, Chrome en hogere versies:
Als u een recente browser gebruikt wordt de adresbalk groen met de tekst “deltalloydbank.nl” . Als dat zo is, hebt u een beveiligde verbinding met onze E-bankieren server en kunt u inloggen.

afb - over delta lloyd - website identificatie0 

Oudere browsers
Het adres in de adresbalk van uw browser moet beginnen met "https://www.deltalloydbank.nl" en er moet in uw browser een hangslot weergegeven worden. Als dat zo is, hebt u een beveiligde verbinding met onze E-bankieren server en kunt u inloggen. Wij raden u wel aan om de nieuwste versie van uw browser te installeren. 

 Copy of afb - over delta lloyd - website identificatie0

Inloggen

Beperkt aantal inlogpogingen

Als u meerdere malen een fout wachtwoord hebt ingevoerd, wordt uw E-bankieren account automatisch geblokkeerd. Het is dan niet meer mogelijk om in te loggen, ook niet met het correcte wachtwoord. Bent u uw gebruikersnaam vergeten? Kies dan voor de optie “inloggegevens vergeten”  bij het inlogscherm voor e-bankieren. Is uw account geblokkeerd? Neemt u dan contact op met onze afdeling Cliëntenservice. Onze Cliëntenservice is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer (026) 400 44 22.

Controleer de laatste inlogtijd

Zodra u bent ingelogd, ziet u de datum en het tijdstip van uw vorige E-bankieren sessie. Als deze tijd volgens u niet klopt adviseren wij u om uw wachtwoord direct te wijzigen en contact op te nemen met onze afdeling Cliëntenservice. Onze Cliëntenservice is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur op telefoonnummer (026) 400 44 22. 

Veilig uitloggen

Uitloggen

Sluit E-bankieren van Delta Lloyd Bank af voordat u uw computer verlaat. Wanneer u de E-bankieren sessie wilt beëindigen, dient u uit te loggen door middel van de daarvoor bedoelde knop. Als u het browservenster sluit zonder eerst uit te loggen wordt uw E-bankieren sessie niet direct beëindigd.

Automatisch uitloggen bij inactiviteit

Als u ingelogd bent en langer dan tien minuten geen handelingen uitvoert, dan wordt de verbinding automatisch door de E-bankieren server verbroken. Als u verder wilt gaan, wordt u gevraagd om opnieuw in te loggen.

Veilig omgaan met uw wachtwoord en persoonlijke gegevens

Het door Delta Lloyd Bank verstrekte wachtwoord

Uw eerste wachtwoord wordt door Delta Lloyd Bank aan u verstrekt. De eerste keer dat u met een door Delta Lloyd Bank verstrekt wachtwoord inlogt, moet u zelf een nieuw wachtwoord kiezen.

Zelf een wachtwoord kiezen

Wij adviseren u een uniek wachtwoord te kiezen voor Delta Lloyd Bank E-bankieren; gebruik niet hetzelfde wachtwoord als bijvoorbeeld voor uw e-mail account. Kies voor eenvoudig te onthouden wachtwoorden, die niet voor de hand liggen. Vermijd het gebruik van een geboortedatum, uw trouwdag of namen. 

Uw wachtwoord moet minimaal bestaan uit 6 karakters met tenminste één cijfer en één leesteken. De volgende karakters worden beschouwd als leesteken: 
!?\`@#$%^*([{<>}])_=+-/:;,.|"&'. E-bankieren maakt onderscheid tussen hoofdletters en kleine letters. 

Houd uw wachtwoord strikt geheim en sla uw wachtwoord niet op

Schrijf uw wachtwoord niet op en sla uw wachtwoord niet op in een bestand op uw computer. Let op dat er niemand meekijkt wanneer u inlogt. Deel uw wachtwoord met niemand. Medewerkers van Delta Lloyd Bank zullen u nooit naar uw wachtwoord vragen.

Bijna alle browsers bieden aan om wachtwoorden voor u te onthouden. Dit is gemakkelijk, maar niet veilig. Zeker niet als uw computer ook door andere personen wordt gebruikt.

Wees alert bij het verstrekken van persoonlijke gegevens

 
Gebruik altijd uw gezonde verstand als u per post, e-mail, telefoon of op een website gevraagd wordt om persoonlijke gegevens op te geven. Vraag uzelf eerst af of het wel noodzakelijk is en of u er wel zeker van bent aan wie u uw gegevens afgeeft. 

Wijzig uw wachtwoord regelmatig

Wij adviseren u uw wachtwoord iedere zes maanden te wijzigen. Wijzig uw wachtwoord direct als u het vermoeden hebt dat uw wachtwoord bij een ander bekend zou kunnen zijn.

Systeemeisen E-bankieren

De werking van E-bankieren wordt getest op de meeste gebruikte besturingssystemen en browsers. Voor een goed functioneren van E-bankieren wordt de volgende configuratie aanbevolen:

Besturingssystemen

  • Microsoft Windows 7,Vista, XP
  • Apple OSX

Browsers

  • Internet Explorer 7 en hoger
  • Firefox 3.5 en hoger
  • Safari 3.2 en hoger

SSL


Uw browser moet SSL versie 3.0 ondersteunen

Java


Versie 6 en hoger

Cookies


Uw browser moet ingesteld zijn om cookies te accepteren. Als u dat niet voor alle websites wilt toestaan, kunt u in uw browser een uitzondering maken voor E-bankieren

Beeldschermresolutie

E-bankieren is ontworpen voor een beeldschermresolutie van 1024x768 pixels, maar is ook goed bruikbaar bij een resolutie van 800x600 pixels.

Let op:

 Gebruikt u een besturingssysteem of browser die niet in deze lijst voorkomt? Dan werkt E-bankieren waarschijnlijk ook. Vanuit beveiligingsoogpunt adviseren wij u dan wel om een recente versie te gebruiken. Ook raden wij u aan om de software updates van de leverancier te installeren.