Premiekorting bij inbraakpreventie

Wilt u ook korting op uw inboedelpremie? Dit kan als u uw woning goed beveiligt. U moet dan in het bezit zijn van een geldig certificaat.

Er zijn drie bedrijven die wij hiervoor erkennen: Keurmerk Veilig Wonen, een certificaat van een Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) erkend Borg-beveiligingsbedrijf of een certificaat van een VEB Select beveiligingsbedrijf.

Hoe komt u aanmerking voor een geldig certificaat?

Keurmerk Veilig Wonen

Om het certificaat Beveiligde Woning te krijgen, moet uw huis voldoen aan een aantal eisen:

  • Goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels.
  • Verlichting bij de buitendeuren.
  • Zicht vanuit de hal op degene die voor de deur staat.
  • Rookmelders op iedere etage.

Het certificaat Beveiligde Woning ontvangt u na goedkeuring van een Politiekeurmerk Veilig Wonen beveiligingsbedrijf (PKVM-bedrijf). Een PKVM-bedrijf geeft advies welke maatregelen noodzakelijk zijn. Voer de maatregelen daarom alleen zelf uit als u over voldoende ervaring en kennis beschikt.

BORG- certificaat Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)

U kunt ook een certificaat krijgen via een Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) erkend Borg beveiligingsbedrijf. Een BORG certificaat wordt alleen verstrekt door een erkend beveiligingsbedrijf. Dit bedrijf zal bij u langskomen en bepalen of uw woning aan de eisen voldoet en welke maatregelen nog nodig zijn. Op de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie Veiligheid (CCV) kunt u vinden welke beveiligingsbedrijven bij u in de buurt erkend zijn.

Certificaat VEB Select beveiligingsbedrijf

Verder erkennen we ook het certificaat van een VEB Select beveiligingsbedrijf. Een VEB Erkend Beveiligingsbedrijf voorziet u van een vakkundig advies en realiseert een correcte uitvoering van de gekozen beveiligingsoplossing. Als bewijs ontvangt u na oplevering van een beveiligingsinstallatie een VEB kwaliteitsgarantie.

Kosten certificaat

Aan de aanvraag van een certificaat zijn kosten verbonden. Dit zijn kosten die de beveiligingsbedrijven moeten betalen voor hun erkenning. Deze kosten berekenen zij door aan de klanten. Daarnaast komen er natuurlijk ook kosten bij kijken als u beveiligingsmaatregelen moet laten uitvoeren in of aan uw woning.