Inboedelverzekering

Wat verzekeren we?

U kiest uit twee dekkingen:

Inboedelverzekering met Extra Uitgebreide dekking
Uw bezittingen in huis (inboedel) zijn verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld water, brand, inbraak en vandalisme. Vandalisme betekent dat iemand met opzet iets heeft vernield.

Inboedelverzekering met Compleet dekking
Naast de extra uitgebreide dekking bent u met deze dekking ook verzekerd als u of uw gezinsleden per ongeluk zelf schade veroorzaken aan uw spullen. Doordat er per ongeluk iets wordt omgestoten of kapot valt. Bijvoorbeeld wanneer het schilderij boven uw tv-meubel op uw tv valt omdat het haakje loskomt van de muur. 

Daarnaast kunt u kiezen uit een van de aanvullingen:

  • Glasverzekering (Module Glas)
    De glasverzekering is een extra verzekering (aparte module) bij uw inboedelverzekering. U bent dan verzekerd tegen breukschade aan de ramen van uw woning.
  • Buiten het huis
    Met de module Buiten het huis zijn uw eigendommen binnen Nederland ook buitenshuis verzekerd tegen schade en diefstal. Zo kunt u denken aan (video)camera’s en laptops maar ook kleding, tassen, kinderwagens, brillen en horloges, spelcomputers, smartphones en navigatiesystemen. Deze module zorgt ervoor dat u dus altijd verzekerd bent bij dagjes uit, evenementen of onderweg van en naar werk, kortom: alles wat u buiten de deur doet – het hele jaar door.
  • Kostbaarheden
    Ook uw waardevolle spullen kunt u meeverzekeren met de kostbaarhedenverzekering van Delta Lloyd. De Delta Lloyd Kostbaarhedenverzekering is een extra verzekering die u bij uw inboedelverzekering kunt afsluiten.

Keuze eigen risico

U hebt een eigen risico van € 150,- per gebeurtenis voor schade aan een smartphone of tablet in uw woning. Kiest u voor een vrijwillig eigen risico? Dan vervalt dit eigen risico bij schade aan een smartphone of tablet in uw woning.

U kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 250,- of € 500,-. Het eigen risico voor diefstal en inbraak in grote steden vervalt wanneer u kiest voor een vrijwillig eigen risico. Bij alle schades, behalve glasschades, geldt dan het vrijwillig eigen risico. Het standaard eigen risico van € 50,- op de module buiten het huis blijft wel gelden.

Uw eigen risico halveert als u gebruikmaakt van Direct Schade Herstel van Delta Lloyd. Dit zijn schadeherstellers waarmee Delta Lloyd een samenwerkingsverband heeft.

Korting op uw inboedelverzekering

Als u uw huis goed beveiligt, krijgt u een korting op uw inboedelpremie van 20%. U moet dan in het bezit zijn van een geldig certificaat van Keurmerk Veilig Wonen, een certificaat van het centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) erkend Borg-beveiligingsbedrijf of een certificaat van een VEB Select beveiligingsbedrijf. Lees meer over premiekorting bij inbraakpreventie

Aanbrengen van verbeteringen

Huurdersbelang (schade aan verbeteringen die u als huurder aan uw huis hebt aangebracht) en eigenaarsbelang (schade aan verbeteringen die u als eigenaar aan uw huis hebt aangebracht) is automatisch meeverzekerd op de inboedelverzekering. Denk bijvoorbeeld aan verbeteringen aan uw keuken en badkamer, het aanbrengen van parketvloeren of tegelvloeren, en het plaatsen van een schuur en schuttingen. Kijk in de voorwaarden welke veranderingen er standaard zijn meeverzekerd. Huurders hebben een eigen risico van €300,- bij stormschades aan hun zaken en spullen.

Over geldzaken en verzekeren

Voor onafhankelijke informatie over geldzaken en verzekeren:

Moneyview Inboedelverzekering - 5 sterren