Inboedelverzekering

Wat krijgt u bij schade?

Nieuwwaarde

Hebt u schade aan uw spullen (inboedel)? Dan krijgt u meestal het bedrag terug waarvoor u deze spullen nieuw kunt kopen (nieuwwaarde).

Dagwaarde

Zijn uw spullen bij schade minder waard dan 40% van de nieuwwaarde (het bedrag waarvoor u ze hebt gekocht)? Dan krijgt u de dagwaarde van uw spullen terug. De dagwaarde is de waarde van de spullen vlak voor het moment van de schade.

Zeldzaamheidswaarde

Voor kunst en antiek gebruiken wij de zeldzaamheidswaarde als basis voor de berekening van de schadevergoeding. ‘Zeldzaamheidswaarde’ is de huidige waarde die deskundigen op basis van zeldzaamheid aan kunstvoorwerpen, antiek en bijzondere verzamelingen geven.

Uitzonderingen

Er zijn meer uitzonderingen waarbij u niet het hele bedrag terugkrijgt.  Wilt u precies weten wat u krijgt als u schade hebt? Lees dan de voorwaarden van de Delta Lloyd Inboedelverzekering.

Beveiliging huis

Als u uw spullen wilt verzekeren, kijkt Delta Lloyd ook naar de hoogte van het bedrag dat u wilt verzekeren. Bij een hoge waarde moet u uw huis beveiligen. Moet u uw huis inderdaad beveiligen? Dan bekijkt Delta Lloyd ook welke beveiliging u moet nemen. Hoeft u uw huis niet te beveiligen, maar doet u dat toch? Dan krijgt u een korting op de premie.

Over geldzaken en verzekeren

Voor onafhankelijke informatie over geldzaken en verzekeren:

Moneyview Inboedelverzekering - 5 sterren