Print pagina

Verzekeringen bij hypotheek

Hebt u vragen over verzekeringen bij uw Delta Lloyd-hypotheek? Hier leest u het antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Algemeen

Hoe moet u een verandering doorgeven?

Wilt u een verandering doorgeven voor de verzekering bij uw lening? Dan kunt u een brief sturen naar Delta Lloyd Levensverzekeringen NV. Het adres is:

Delta Lloyd Leven
Postbus 1000
1000 BA Amsterdam

Let op: alle personen die de verzekering hebben afgesloten moeten de brief ondertekenen. Zet ook uw polisnummer erbij.

U kunt bijvoorbeeld de volgende veranderingen doorgeven:

  • U wilt uw verzekering stoppen.
  • U wilt geen premie meer betalen voor de verzekering.
  • U wilt een andere persoon verzekeren.
  • U wilt een ander bedrag verzekeren.
  • U wilt de persoon veranderen die de uitkering uit de verzekering krijgt.

Hoe kunt u van beleggingsfonds veranderen?

U kunt hiervoor het switchformulier invullen en opsturen naar het volgende adres:

Delta Lloyd Leven
Postbus 1000
1000 BA Amsterdam

Het is ook mogelijk het switchformulier te e-mailen naar: polisbeheerleven@deltalloyd.nl.

Let op: Hebt u geen switchformulier in uw bezit? Dan kunt u deze opvragen door contact op te nemen met onze medewerkers van de afdeling Polisbeheer Leven. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer (020) 594 2600. U kunt ook een e-mail sturen naar polisbeheerleven@deltalloyd.nl.

Wanneer krijgt u een overzicht van uw levensverzekering?

Hebt u een verzekering waarmee u belegt? Dan krijgt u elk jaar een overzicht van de waarde van uw levensverzekering. U kunt ook een overzicht krijgen dat u kunt gebruiken bij uw belastingaangifte.

Wat als u uw lening hebt terugbetaald?

Als u uw lening hebt terugbetaald, stopt de levensverzekering niet vanzelf. Daarom moet u ons dan een ondertekende brief sturen. Als meerdere personen de verzekering hebben afgesloten, moet u samen de brief sturen. Alle personen moeten de brief ondertekenen. Zet in de brief ook het rekeningnummer waarnaar wij het geld kunnen overmaken. Stuurt u alstublieft een kopie van uw bankafschrift mee waaruit blijkt dat het om uw eigen rekeningnummer gaat. Daarnaast ontvangen wij graag een kopie legitimatiebewijs van alle personen die de verzekering hebben afgesloten.

Uw verzekering is verpand. Dat betekent dat de bank het geld van de verzekering krijgt als u zich niet aan de afspraken met de bank houdt. Hebt u de lening helemaal terugbetaald? Dan hebben wij ook een brief nodig waarin staat dat de verpanding kan stoppen. De instelling waaraan u de verzekering verpand had, moet die brief maken. Als u de verzekering aan ons verpand had, stoppen wij de verpanding.

Hebt u een HypotheekTotaalPlan, een HypotheekSpaar Verzekering of een CombiPlusVerzekering waarin u (gedeeltelijk) spaart? En hebt u de lening terugbetaald? Dan kan de levensverzekering niet in de huidige vorm blijven bestaan. U krijgt dan een brief van ons waarin wij u andere mogelijkheden geven voor uw levensverzekering.