Print pagina

DrieSterrenHypotheek

Belangrijk om te weten als u voor de DrieSterrenHypotheek kiest

Wilt u uw DrieSterrenHypotheek eerder terugbetalen?

Ieder jaar mag u 10% van uw DrieSterrenHypotheek eerder terugbetalen zonder dat u daar kosten voor betaalt. Bestaat uw DrieSterrenHypotheek uit twee of meer leningdelen? Dan geldt dit percentage voor ieder leningdeel. Wilt u meer terugbetalen? Dan betaalt u daar in sommige gevallen kosten voor. U kunt hier meer over lezen in de voorwaarden van uw hypotheek [PDF] .

Hoe zit het met de belastingaftrek?

Sinds 1 januari 2013 kunt u de rente alleen aftrekken van uw belastingen als u uw hypotheek binnen 30 jaar annuïtair of lineair terugbetaalt en u voldoet aan de voorwaarden van de Belastingdienst voor hypotheekrenteaftrek. Kiest u voor een andere manier van terugbetalen? Dan is de rente niet aftrekbaar. Hebt u al een hypotheek? Dan blijft de rente die u voor uw bestaande hypotheek betaalt aftrekbaar van uw belastingen. Alleen als u uw bestaande hypotheek verhoogt, gelden andere regels. Wij hebben de belangrijkste vragen en antwoorden over alle nieuwe regels voor u op een rij gezet. U kunt hier meer over lezen op de website van de Rijksoverheid.

Een hypotheek kan ook op andere manieren gevolgen hebben voor de door u te betalen belasting. Daarom is het belangrijk dat u zich hier goed over laat informeren. U kunt ook kijken op de website van de Belastingdienst.

Is Nationale Hypotheek Garantie (NHG) iets voor u?

Als u een woning koopt, kan het gunstig zijn om uw DrieSterrenHypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. De voordelen van NHG zijn:

  • Voordelig
    Met NHG betaalt u een lagere rente dan zonder NHG. De kosten die u maakt om NHG te krijgen, kunt u bij uw belastingaangifte aftrekken van uw belastbaar inkomen. 
  • Veilig
    Uw lening voor uw woning wordt onder voorwaarden kwijtgescholden als u buiten uw schuld om niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld door werkloosheid buiten uw schuld of door arbeidsongeschiktheid.

Voor het krijgen van NHG moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook betaalt u eenmalig kosten voor het afsluiten van NHG. U kunt hier meer over lezen op de website van NHG. Natuurlijk kunt u ook uw financieel adviseur om meer informatie vragen.

Downloads

Over geldzaken en hypotheken

Voor onafhankelijke informatie over geldzaken en hypotheken:

Meer soorten hypotheekleningen

Naast de DrieSterrenHypotheek biedt Delta Lloyd meer soorten leningen voor uw woning: