Duurzame Energie verzekeren

Duurzame energie is een sector met hoge investeringen. De mogelijke risico’s, schade en uitval, die van invloed zijn op het rendement, vragen om een goede verzekering. Onze experts kennen deze risico’s omdat zij al 25 jaar duurzame energie verzekeren.

Marktleider in offshore windenergie

Het plaatsen van windturbines in zee zijn complexe projecten door de moeilijke omstandigheden. Ons specialistische offshore windteam, betrokken bij 25 offshore windturbineparken, kent als geen ander de kritische succesfactoren. Zij delen hun ervaring graag met u.

Offshore windenergie

Een eigen windturbine op uw land?

Van kleinere windenergieprojecten van een coöperatie van boeren tot megaprojecten van grote energiereuzen. Alle windenergieprojecten vragen om advies op maat. Onze engineers komen altijd de situatie ter plekke bekijken om u te adviseren over uw specifieke risico’s.

Onshore windenergie

Zonne-energie: gevaar zit 'm in de eenvoud

Het lijkt allemaal zo makkelijk: het plaatsen, monteren en aansluiten van zonnepanelen op daken. Onze ervaring leert dat er regelmatig wat misgaat met vergaande gevolgen. Daarom vinden wij toezicht van een expert op een correcte installatie van groot belang.

Zonne-energie

Financiële zekerheid bij geothermische boringen

De financiele risico’s bij misboringen bij geothermie zijn groot. Samen met Grontmij en de universiteit van Wenen beoordelen en verzekeren wij de technische risico’s. We zijn de Nederlandse verzekeraar die het gebruik van aardwarmte verzekert.

Geothermie

Altijd geïnteresseerd in nieuwe initiatieven

Naast zon en wind biedt water ook mogelijkheden voor duurzame energie, waaronder golfslag, getijden en blauwe energie (elektriciteit opwekken tussen zoet en zout water). Onze engineers en acceptanten komen graag uw project bekijken om kennis en ervaringen te delen, verzekerbaarheid te bepalen en mogelijke verzekeringsoplossingen aan te bieden.

Energie uit water (golfslag, getijden, blauwe, hydro elecktrische, OTEC)