Delta Lloyd en duurzame energie

Delta Lloyd verzekert al sinds de jaren ’80 innovatieve energieprojecten voor een groener, robuuster en toekomstbestendig Europa. In 2002 verzekerde Delta Lloyd de eerste twee offshore windturbines voor de Engelse kust. Delta Lloyd heeft anno 2014 de ambitie om met haar kennis in risicomanagement en de onderscheidende innovatieve aanpak binnen het volledige segment van duurzame energie marktleider in Nederland te worden.

Delta Lloyd lid van NWEA

Delta Lloyd wil bijdragen aan de ontwikkeling van windenergie in Nederland en is als enige verzekeraar lid van de NWEA. De NWEA behartigt de belangen van windenergie in Nederland en wil de ontwikkeling van windenergie stimuleren. Een van de initiatieven is om de kostprijs van offshore wind met minimaal 40% omlaag te brengen. Delta Lloyd maakt deel uit van de bedrijvencoalitie die dit initiatief steunt. Dit wordt de Green Deal Offshore Windenergie genoemd.

Onze verzekerde parken

De bij ons verzekerde offshore windenergieprojecten zijn goed voor de elektriciteitsbehoefte van 6 miljoen huishoudens. Onshore windenergie vertegenwoordigt de elektriciteitsbehoefte van 1 miljoen huishoudens.

Verzekerde parken

Onze experts

Bij het verzekeren van de complexe projecten op het gebied van duurzame energie komt veel technische kennis kijken. Wij doen dit al 25 jaar. Onze acceptatiespecialisten hebben kennis opgebouwd over alle vormen van duurzame energie, zoals verschillende merken en typen windturbines en fundaties en on- en offshore constructies. Onze engineers komen vaak kijken om de risico’s te inventariseren en onze deskundigheid te delen. Zo verzekeren we één van de eerste Nederlandse windturbines, maar ook prototypes en nieuwe initiatieven binnen bijvoorbeeld energie uit water.

Acceptatieteam duurzame energie