Onze verzekerde duurzame energie projecten

Delta Lloyd verzekert sinds de jaren ‘80 innovatieve energieprojecten voor een groener, robuuster en toekomstbestendig Europa. Nieuwe initiatieven volgen we op de voet en onze portefeuille groeit elk jaar.

Delta Lloyd - duurzame energie verzekeren infograph

25 offshore windturbineparken

In Europa verzekeren wij 25 offshore windturbineparken met in totaal ruim 1.650 windturbines. In Nederland zijn dit onder andere het Prinses Amaliawindpark en Luchterduinen van Eneco.

Het Prinses Amaliawindpark voorziet 120.000 huishoudens van energie. Luchterduinen, op 24 kilometer afstand van de Nederlandse kust, gaat in de toekomst 150.000 huishoudens van groene energie voorzien.

Onze verzekeringsactiviteiten in Europa op het gebied van offshore windenergie zijn de afgelopen twee jaar gegroeid van 1000 MegaWatt (MW) naar 6500 MW anno 2014. Dit vertegenwoordigt de elektriciteitsbehoefte van zes miljoen huishoudens.

Ruim 1.750 windturbines op land

Binnen onshore windenergie zijn we Nederlands’ marktleider. We hebben anno 2014 meer dan 1.750 windturbines op land in de boeken staan. Dit vertegenwoordigt de elektriciteitsbehoefte van één miljoen huishoudens.

Willem Schrijver, Branche Manager Technische Verzekeringen Delta Lloyd: “Wij willen graag investeren in de klanten die zich bezighouden met duurzame energie en onze kennis met hen delen. Ook verzekeren we graag nieuwe projecten. Door het beheersbaar maken van risico’s, kunnen ondernemers ondernemen en complexe projecten van de grond komen. Denk hierbij aan floating windturbines, zoet/zout waterenergie-installaties, geothermische installaties en zonneparken op mergel.  Ook hebben wij  klanten in onze boeken staan die al 25 jaar met hun windturbine bij Delta Lloyd verzekerd zijn. “

Meer informatie over onze verzekeringsoplossingen?

Hebt u inhoudelijke vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het acceptatieteam duurzame energie van Delta Lloyd.