Eliane & Spyros denken in doen

Spyros en Eliane denken in doen

02 maart 2018

Ieder mens is uniek en pakt zaken op zijn of haar eigen manier aan. Zo ook Eliane Bernhard en Spyros Drosopoulos. Beiden werken keihard om hun droom te kunnen verwezenlijken. In de komende weken delen zij hun ambities, doelen en dromen met ons. Maar ook nemen ze ons mee in hun dilemma’s en twijfels. In dit artikel maak je kennis met Spyros en Eliane.

Eliane zet Yoga Nidra op de kaart

Eliane maakte na haar burn-out in 2016 een ware transformatie door. Door allerlei vormen van zelfonderzoek en keihard werken aan zichzelf heeft ze haar nieuwe leven zelf gecreëerd. Het is haar persoonlijke missie om mensen te laten inzien wat er allemaal mogelijk is als we net even anders leren kijken naar de wereld en onszelf daarin.

Eliane & Spyros denken in doen

Eliane pakt graag veel tegelijk op om haar persoonlijke missie waar te maken. In 2015 en 2016 blogde zij op www.thedelijournal.nl om meer bewustzijn in Nederland te creëren dat je leiderschap over je eigen leven kunt nemen en om haar eigen ervaringen en inzichten op dat gebied te delen. Daarnaast richt Eliane zich met haar bedrijf de Creatie Coach op een-op-eencoaching en het geven van meditatielessen. Maar de combinatie met haar baan werd te veel. Het werd tijd voor focus om zo helemaal tot zichzelf te komen. Tijdens haar burn-out werd Eliane door het management van de yogastudio gevraagd om zich in Yoga Nidra te verdiepen. Yoga Nidra is een is een eeuwen oude, diepe slaapmeditatie vorm die mentale en fysieke ontspanning en genezing ondersteunt. Dit door gebruik te maken van visualisaties, ontspanningsoefeningen, ademwerk en hypnosetechnieken. Door zich nu helemaal op Yoga Nidra te richten, heeft Eliane eindelijk een duidelijke focus. Niet alleen geeft zij in Amsterdam Yoga Nidra-sessies, ook leidt ze andere docenten op. Haar doel is dat uiteindelijk zoveel mogelijk mensen kennis maken met deze vorm van deep relax meditatie. 2018 wordt het jaar waarin Eliane een aantal grote dromen wil verwezenlijken en als ondernemer wil groeien. Een daarvan is het ontwikkelen van een Nederlandstalige online platform waarmee iedereen in Nederland Yoga Nidra zelf thuis kan toepassen

In de komende weken start Eliane met het verwezenlijken van haar doelen en dromen:

Eliane & Spyros denken in doen

Spyros verovert de wereld met zijn eigen parfumlijn

Spyros is in Nederland geboren, maar groeide op in Griekenland. Op zijn zeventiende kwam hij naar Amsterdam om Psychologie te studeren. Al snel werd duidelijk dat hij te ongeduldig was voor een baan als psycholoog. Wetenschappelijk onderzoek was daarom een logische keuze. Hij vertrok na zijn studie naar Duitsland om daar in 2007 te promoveren in een onderwerp binnen de neuropsychologie. Mede voor zijn dochter verhuisde hij daarna direct weer terug naar Amsterdam. Doordat het hem niet lukte om subsidie voor zijn eigen onderzoek binnen te halen, besloot hij iets heel anders te gaan doen. Hij specialiseerde zich in parfum maken. Spyros zet vervolgens alles op alles om professioneel parfumeur te worden.

Eliane & Spyros denken in doen

Jaren later in 2016 heeft Spyros het dankzij steun van familie en vrienden voor elkaar: onder zijn eigen label Baruti verkoopt hij wereldwijd ambachtelijke parfums. Daarnaast werkt hij als creative partner bij Delush Fragrances aan het ontwikkelen van geuren voor bedrijven. Spyros werkt veel in zijn lab op de NDSM-werf in Amsterdam en reist de hele wereld om zijn parfums te verkopen. 

In 2018 wil hij zijn bedrijf verder professionaliseren en droomt hij om als parfumeur actief te worden in de culturele wereld. Want naast alle geluids- en lichteffecten ziet Spyros nog veel mogelijkheden voor geurbeleving. Met geur wil hij een bijdrage leveren aan de beleving van bezoekers van musea, toneelstukken en concerten.

De komende weken gaat Spyros actie ondernemen om zijn doelen waar te maken:

Eliane & Spyros denken in doen

Meer lezen over hoe Spyros dit gaat aanpakken? Lees dan hier het hele verhaal van Spyros.

Volg jij Eliane en Spyros?

Benieuwd welke stappen Eliane en Spyros gaan zetten? Via vlogs, blogs en foto’s houden zij jullie op de hoogte. Blijf op de hoogte door Delta Lloyd op Facebook, LinkedIn of Twitter te volgen.

Ook interessant voor u: