Ga goed voorbereid het water op pleziervaartuigen

Vaarliefhebber? Ga goed voorbereid het water op

04 augustus 2017

Het vaarseizoen in Nederland staat gelijk aan uren plezier op het water in een eigen of gehuurde boot. Ongelukken of schades wil je natuurlijk het liefst vermijden, maar als het dan toch gebeurd, wil je het snel en makkelijk oplossen. Wist je bijvoorbeeld dat je via verschillende apps gemakkelijk je schade kunt melden en kunt laten afhandelen?

Goed voorbereid het water op gaan is het devies tijdens het vaarseizoen. Tip nummer 1: minimaliseer je risico’s. Zorg dat je boot goed onderhouden is, goed afgesloten kan worden en afdoende verzekerd is. Iedere boot is immers anders en elk vaargebied kent zijn eigen risico’s. Verhuur je je boot? Ook dan is het de moeite waard om goed bij je verzekeraar te informeren welke risico’s afgedekt zijn.

Kosten kunnen hoger uitvallen dan je denkt

Gemakkelijk hulp inschakelen

Raak je onverwacht toch verzeild in een noodsituatie? Het is dan makkelijker dan je denkt om hulp in te schakelen. “Het kan zijn dat je op het water in een de situatie komt dat je een sleepje nodig hebt”, vertelt Dineke Polman, marktpropositiemanager bij Delta Lloyd en zelf watersporter. “Zodra je een lijntje aanpakt van een berger, heb je een overeenkomst, met kosten die hoger uit kunnen vallen dan je denkt en waarover je niet kunt onderhandelen. Maar er zijn ook andere manieren die vaak nog goedkoper zijn en net zo makkelijk. Klanten van Delta Lloyd kunnen via onze VAAR app hulp inroepen. Ook de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) is bij nood gratis bereikbaar voor iedereen die hulp nodig heeft op het water."

KNRM Helpt app

De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) helpen elk jaar zo’n tweeduizend Nederlandse watersporters. Soms voor acute noodgevallen, zoals een man-over-boord, maar ook voor de kleinere pechgevallen, die preventieve maatregelen hadden kunnen voorkomen. Met de KNRM Helpt app kunnen watersporters die in de problemen zijn gekomen, de hulp van de vrijwilligers inroepen.

VAAR app

Delta Lloyd is als grootste watersportverzekeraar van Nederland verweven met de Nederlandse watersport. Delta Lloyd is één van de partners van de VAAR app. Bij ons verzekerde watersporters kunnen hiermee havengeld betalen en vaarroutes bijhouden. “Bij schade tijdens een boottrip zijn schadeherstellers gemakkelijk via de app te vinden”, vertelt Polman. “Ik heb het dit jaar zelf meegemaakt. De schadehersteller kwam snel voor ons in actie en we konden onze boot weer geheel gerepareerd ophalen in de haven. Het prettige is overigens wel dat je de schade kunt laten repareren waar je zelf wilt.” Ook watersportnieuws is eenvoudig te vinden in de VAAR app.

Als je meer wilt weten over onze activiteiten rond de watersport, lees hiermeer informatie. Meer weten over het verzekeren van je boot? Lees hier uitgebreide informatie.

Ook interessant voor u: