Bootverzekering

Is een bootverzekering verplicht?

Hebt u een boot, dan hoeft u deze in Nederland niet per se te verzekeren. Er is geen wet die een bootverzekering verplicht.

Bootverzekering soms geëist

Toch zijn er situaties waarin u een bootverzekering nodig hebt. Wilt u bijvoorbeeld meedoen aan een zeilwedstrijd? Of wilt u uw sloep in een jachthaven aan de steiger leggen? Dan kan de organisator of eigenaar u weigeren als u geen bootverzekering hebt.

Bootverzekering tegen schade aan derden

Ook al is een bootverzekering niet verplicht, toch is het zeer aan te raden uw boot te verzekeren. Misschien vindt u een deukje in uw boot geen probleem. Maar veroorzaakt u een aanvaring met een ander vaartuig? En levert dat veel schade op? Dan bent u met een aansprakelijheidverzekering beschermd tegen hoge kosten door schade aan derden.

Bootverzekering verplicht in buitenland

In het buitenland is een bootverzekering vaak wel verplicht, bijvoorbeeld in veel landen aan de Middellandse Zee. Daar moet u een internationaal verzekeringsbewijs bij u hebben. Dit kunt u eenvoudig opvragen bij uw verzekeraar. Bij de bootverzekering van Delta Lloyd kunt u het dekkingsgebied kiezen dat past bij uw dromen.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering (AVP) verzekert u in de volgende gevallen tegen schade aan derden:

  • Uw boot heeft een motor met minder dan 4 pk vermogen.
  • Het zeil op uw boot is kleiner dan zestien vierkante meter.

Tegen schade aan uw eigen boot biedt een AVP geen bescherming.

Wilt u uw boot verhuren aan particulieren? Met de dekking verhuur tussen particulieren is de aansprakelijkheid van de verhuurder naar de huurder wel meeverzekerd.

Bootverzekering van Delta Lloyd

Wilt u uw boot verzekeren? Dan vindt u bij Delta Lloyd een bootverzekering met een zeer uitgebreide dekking tegen een eerlijke premie. Voor nog meer zekerheid kunt u uw verzekering uitbreiden met een aanvullende dekking.