Bootverzekering

Welke aanvullende dekking?

De Delta Lloyd Bootverzekering biedt drie aanvullende dekkingen:

  • Rechtsbijstanddekking 
  • Ongevallendekking
  • Dekking verhuur tussen particulieren

Hiermee breidt u uw basisdekking uit voor nog meer zekerheid in geval van schade.

Rechtsbijstanddekking

U kunt uw bootverzekering uitbreiden met een rechtsbijstanddekking. Hiermee bent u verzekerd van een verhaalservice bij schade. De rechtsbijstanddekking ondersteunt u bovendien bij geschillen over bijvoorbeeld garantie of onderhoud. En is er sprake van vervolging door een strafbaar feit dat te maken heeft met uw vaartuig? Ook dan kunt u rekenen op rechtsbijstand. De maximum vergoeding is € 25.000,-.

Direct na afsluiten bent u verzekerd. Er is geen wachttijd. Andere verzekeraars hebben die wel.

Ongevallendekking

Of breid uw bootverzekering uit met een ongevallendekking. Raakt iemand door een ongeval op uw boot blijvend invalide? Of overlijdt iemand aan boord door een ongeval? Dan verzekert u zich met de ongevallendekking van een bepaalde vergoeding. De hoogte daarvan is afhankelijk van de variant die u kiest.

Overlijden Blijvende
invaliditeit
Maximale vergoeding
per polis
Variant 1 € 10.000 € 25.000 € 100.000
Variant 2 € 15.000 € 50.000 € 200.000
Variant 3 € 25.000 € 75.000 € 350.000

Verhuurdekking

Wilt u uw boot verhuren aan particulieren? Kies dan voor de dekking verhuur tussen particulieren van onze Volledig casco bootverzekering. Ook is de aansprakelijkheid van de verhuurder naar de huurder meeverzekerd. De verhuur loopt via geselecteerde verhuurplatformen. Bijvoorbeeld Boatsters. Lees ook de voorwaarden particuliere verhuur [PDF] .

Wilt u weten wat we precies verzekeren? Lees dan de voorwaarden bij de Delta Lloyd Watersportverzekering. Hier staat ook in hoe bijvoorbeeld de premie is opgebouwd. 

Over geldzaken en verzekeren

Voor onafhankelijke informatie over geldzaken en verzekeren: