Zelfstandig beleggen

Wat is het?

Als u van mening bent dat uw beleggingskennis en -ervaring toereikend is om zelfstandig en met eigen verantwoordelijkheid te beleggen, kiest u voor Zelfstandig Beleggen. U beoordeelt dan zelf de marktsituatie en neemt zelfstandig beleggingsbeslissingen. Delta Lloyd Bank NV beperkt zich tot het uitvoeren van de op uw eigen initiatief en voor uw eigen risico gegeven orders. Wij verstrekken u geen beleggingsadvies. Delta Lloyd Bank NV vraagt u daarom altijd eerst een passendheidstoets in te vullen. Als door middel van deze toets is vastgesteld dat Zelfstandig Beleggen niet passend voor u is, waarschuwen wij u voor de gevolgen en raden wij u af van deze dienstverlening gebruik te maken. Mocht Delta Lloyd Bank NV Zelfstandig Beleggen afraden, dan bent u vrij toch voor deze dienstverlening te kiezen. In dat geval zou u gebruik kunnen maken van het Beleggerskompas. Onder ‘Wat zijn de voordelen’ treft u meer informatie aan over het Beleggerskompas.

Een beleggingsrekening openen

Om te beleggen hebt u een beleggingsrekening nodig bij Delta Lloyd Bank NV. Bij veel van onze producten hoort automatisch een beleggingsrekening. Bijvoorbeeld bij een EffectPlusHypotheek en bij E-levensloop. Wilt u weten of u al een product met een beleggingsrekening hebt? Kijk dan op de landingspagina Beleggen onder het kopje Productoverzicht.

Als u wilt beleggen maar u wilt dat niet combineren met een ander product, dan kunt u een BeleggingsPlus Rekening openen.

Wat zijn de voordelen

Zelfstandig Beleggen biedt de volgende voordelen:

  • U kunt zelfstandig en onder eigen verantwoordelijkheid beleggen.  
  • Via Delta Lloyd E-bankieren continu toegang tot uw beleggingsrekening.  
  • U kunt kiezen uit een beperkt aantal beleggingsfondsen van verschillende aanbieders, modelportefeuilles en Life Cycle Fondsen.
  • U kunt kosteloos gebruik maken van het Beleggerskompas.

Wat zijn de kosten van beleggen?

Als u gaat beleggen brengt dat kosten met zich mee. Wij hebben alle kosten van beleggen waar u mee te maken krijgt voor u op een rij gezet.

Nu aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in Zelfstandig Beleggen? U kunt de Beleggingsdienst Zelfstandig Beleggen op twee manieren aanvragen:

1. Direct
Hebt u nog geen Beleggingsrekening en wilt u op de door u gewenste beleggingsrekening Zelfstandig Beleggen? Download dan het openingsformulier van de door u gewenste Beleggingsrekening met de optie Zelfstandig Beleggen.

Wilt u bij uw Beleggingsrekening gebruik maken van Delta Lloyd E-Bankieren? Download dan het aanvraagformulier Delta Lloyd E-Bankieren [PDF] . Na ontvangst van uw aanvraagformulier door Delta Lloyd Bank wordt de service geactiveerd en ontvangt u uw gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Via uw financieel adviseur
Delta Lloyd Bank NV werkt samen met professionele financieel adviseurs die u graag een persoonlijk advies geven. Zo weet u zeker dat er rekening wordt gehouden met uw wensen. Hebt u nog geen financieel adviseur? Er is altijd een professionele financieel adviseur bij u in de buurt.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de beleggingsdienst Zelfstandig Beleggen of over het openen van een Beleggingsrekening? Neem dan tijdens kantooruren contact op met de afdeling Cliëntenservice van Delta Lloyd Bank NV via telefoonnummer (020) 597 63 00 (optie 4 in keuzemenu). U kunt ook een e-mail sturen naar retailbanking@deltalloyd.nl.