Beleggerskompas

Hulp bij beleggen? Beleggen met het Beleggerskompas

Met het Beleggerskompas kiest u voor een eenvoudige, heldere en duidelijke hulp bij beleggen. Een hulp waarbij u zelf de regie in handen houdt.

Wat voor hulp bij beleggen krijgt u?

  • Het Beleggerskompas biedt u gratis hulp bij beleggen. Het geeft u ondersteuning bij het maken van uw beleggingskeuzes.
  • U kunt zelf uw beleggingsportefeuille samenstellen uit het fondsaanbod van Delta Lloyd Bank. Daarbij houdt u uw eigen doelstellingen voor ogen en het beleggingsrisico dat u wilt lopen. 
  • U kunt zien of uw portefeuille past bij uw beleggersprofiel.
  • Komt uw portefeuille niet overeen met uw beleggersprofiel? Dan geeft het Beleggerskompas een waarschuwing. 
  • Wilt u het Beleggerskompas gebruiken? U kunt met E-bankieren deze gratis service eenvoudig aanzetten.

Wat voor belegger bent u?

U stelt zelf, met behulp van de profielbepaler, uw beleggersprofiel vast. De profielbepaler bestaat uit in totaal 15 vragen waarvan de eerste zes vragen worden gebruikt voor de passendheidstoets. De passendheidstoets is een wettelijk vereiste toets aan de hand waarvan Delta Lloyd Bank informatie inwint over uw kennis en ervaring op het gebied van effecten. De overige negen vragen worden uitsluitend gebruikt om u te helpen bij het bepalen uw beleggersprofiel. Delta Lloyd Bank onderscheidt vijf mogelijke beleggersprofielen variërend van defensief tot offensief. U kunt uw beleggersprofiel aanpassen op ieder door u gewenst moment.

Stap 2: Uw beleggingsportefeuille samenstellen
Stel een portefeuille samen die het beste past bij uw gewenste risico en doel. Daarvoor gebruikt u de informatie over onze beleggingsfondsen. Beide bronnen vindt u op deze website.

Stap 3: Uw portefeuille analyseren
Bent u ingelogd op Delta Lloyd E-bankieren? Dan wordt uw beleggingsportefeuille vergeleken met uw beleggersprofiel. Dit geeft een helder inzicht in de waarde van uw portefeuille, verdeeld over de belangrijkste beleggingscategorieën. Die categorieën zijn: aandelen, waardepapieren van bedrijven en overheden, onroerend goed, en beleggingen die snel zijn om te zetten in geld. Het Beleggerskompas biedt u hulp bij beleggen. Het kompas signaleert namelijk of de samenstelling van uw portefeuille nog past bij wat voor belegger u bent en wat uw doel is.

Stap 4: Uw beleggingsopdrachten in de gaten houden
Plaatst u een opdracht die niet past bij uw gewenste risico en doel? Dan krijgt u direct een waarschuwing via het Beleggerskompas.

Hulp bij beleggen, wat zijn de voordelen?

  • U belegt zelfstandig, met een eenvoudige, onafhankelijke en transparante hulp bij beleggen. 
  • U kunt gratis gebruikmaken van het Beleggerskompas.
  • Via E-Bankieren hebt u altijd toegang tot uw beleggingsrekening en het Beleggerskompas.
  • Iedere Delta Lloyd belegger mag deze hulp bij beleggen gebruiken.

Wanneer gebruikt u het Beleggerskompas?

U hebt een beleggingsrekening(*) bij Delta Lloyd Bank en toegang tot E-bankieren. Wij voeren de opdrachten voor u uit. Het risico dat u loopt met hoe u wilt beleggen, ligt bij uzelf. Wij noemen dit zelfstandig beleggen. Kiest u voor het Beleggerskompas, dan neemt u zelfstandig beleggingsbeslissingen. Het Beleggerskompas biedt ondersteuning en helpt u de juiste richting te vinden. 

(*) Delta Lloyd heeft de volgende beleggingsrekeningen: de BeleggingsPlus Rekening, het Delta Lloyd Beleggingsdepot, de EffectPlusHypotheek Rekening, de WoonPlusHypotheek Rekening, E-levensloop, de Lijfrente Groeirekening en/of de Gouden Handdruk Groeirekening.

Hulp bij beleggen nu aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in deze hulp bij beleggen? Om het Beleggerskompas aan te vragen, hebt u toegang nodig tot E-bankieren.

Hebt u al toegang tot E-bankieren? Nadat u bent ingelogd, kunt u het Beleggerskompas eenvoudig online aanvragen. Het is dan direct te gebruiken. Hier kunt u inloggen.

Hebt u nog geen toegang tot E-bankieren? Gebruik dan ons aanvraagformulier. Zodra wij het aanvraagformulier voor E-bankieren hebben ontvangen, krijgt u van ons per e-mail een gebruikersnaam. Het wachtwoord ontvangt u per post. Met uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt u inloggen in E-bankieren en eenvoudig het Beleggerskompas aanvragen.

Meer informatie en aanvragen?

Wilt u meer weten over het openen van een beleggingsrekening of over het Beleggerskompas? Neem dan tijdens kantooruren contact op met de afdeling Klantenservice van Delta Lloyd Bank via telefoonnummer (026) 400 44 22.

U kunt ook een e-mail sturen naar service@deltalloyd.nl. Uitgebreide informatie over de beleggingsfondsen en de rentes vindt u op de overzichtspagina beleggen.

Aanvragen via uw financieel adviseur
Delta Lloyd Bank werkt samen met professionele financieel adviseurs. Zij stemmen uw wensen af op de financiële mogelijkheden die er zijn. Hebt u nog geen financieel adviseur? Zoek dan een adviseur bij u in de buurt.