Autoverzekering

Wat zijn de voordelen?

  • U krijgt altijd een no-claimkorting op de premie. Ook als u nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Bij geen schadevrije jaren ontvangt u bij ons al 60% no-claimkorting. Als u meer jaren zonder schade rijdt, dan kan de korting oplopen tot wel 80%.
  • Hebt u een duurdere auto? Dan is het bedrag van het eigen risico bij schade, niet hoger. Andere verzekeraars kunnen een hoger eigen risico in rekening brengen voor duurdere auto’s of voor bijzondere uitvoeringen. Delta Lloyd doet dit niet. U hebt altijd de keuze voor een eigen risico van € 150,-, € 300,- of
    € 450,-. Kiest u voor een hoger eigen risico, dan betaalt u minder premie.
  • Bent u een jonge of oudere bestuurder? Ook dan is het bedrag van het eigen risico bij schade, niet hoger. Uit onderzoek is gebleken dat veel verzekeraars jonge bestuurders van onder de 25 jaar een hoger eigen risico opleggen en aan oudere bestuurders boven de 64 jaar een toeslag berekenen. Delta Lloyd doet dit niet.
  • Wilt u een tweede gezinsauto verzekeren? Dan krijgt u evenveel korting op de premie als de no-claimkorting die u krijgt bij uw eerste auto.
  • Is uw auto total loss of gestolen? Met een Delta Lloyd Autoverzekering koopt u altijd een vergelijkbare auto terug. Hieronder leest u meer over onze goede regeling bij totaalverlies.

Regeling bij totaalverlies

Met de Delta Lloyd Autoverzekering kunt u altijd rekenen op een aantrekkelijke vergoeding bij totaalverlies van uw auto. Totaalverlies is onder andere diefstal, maar ook als uw auto na de aanrijding of brand, economische gezien niet meer gerepareerd kan worden.
De hoogte van de vergoeding die u ontvangt is onder andere afhankelijk van het bouwjaar van de auto. Het bouwjaar van de auto bepaalt of u een vergoeding krijgt volgens de nieuwwaarderegeling of via de aanschafwaarderegeling.

Nieuwwaarderegeling

Hebt u een nieuwe auto of een tweedehands auto die op het moment dat u hem kocht niet ouder was dan een jaar? Dan geldt de nieuwwaarderegeling. U profiteert van de nieuwwaarderegeling:

  • Binnen 12 maanden na afgifte van deel 1 van het kentekenbewijs. U ontvangt de nieuwwaarde van de auto op het moment van schade als de reparatiekosten hoger zijn dan tweederde van de nieuwwaarde.
  • Na 12 maanden maar binnen 36 maanden na uitgifte van deel 1 van het kentekenbewijs. U ontvangt de nieuwwaarde van de auto op het moment van de schade min een vaste afschrijving. De afschrijving is 1,5% per maand of een deel daarvan als de schade bijvoorbeeld halverwege de maand ontstaat. Deze regeling geldt als u de auto nieuw gekocht hebt.

Aanschafwaarderegeling

Hebt u een tweedehands auto tussen een en vijf jaar oud? Dan geldt de aanschafwaarderegeling. Bij total loss of diefstal krijgt u dan drie jaar lang het bedrag terug dat bij aanschaf voor de auto is betaald. Hierdoor kunt u altijd minimaal een vergelijkbare auto terugkopen.

Dagwaarderegeling

De dagwaarderegeling van Delta Lloyd geldt als u niet (meer) in aanmerking komt voor de nieuwwaarderegeling of de aanschafwaarderegeling.

U krijgt bij total loss of diefstal de dagwaarde zoals vermeld in de ANWB-koerslijst plus 10 procent. De vergoeding die u ontvangt is onder andere afhankelijk van het bouwjaar van de auto. De dagwaarde van de auto kan niet hoger zijn dan de cataloguswaarde die op het polisblad is vermeld. Bekijk ook wat er in de polisvoorwaarden [PDF] staat over de dagwaarderegeling.

Over geldzaken en verzekeren

Voor onafhankelijke en informatie over geldzaken en verzekeren: