Auto lenen of uitlenen en verzekering

Hebt u een autoverzekering bij Delta Lloyd? En wilt u uw auto uitlenen aan iemand anders? Dan blijft uw auto gewoon verzekerd. Uw collega, vriend(in) of familielid kan dus zonder zorgen de auto lenen. De autoverzekering is namelijk gekoppeld aan de auto, en niet aan u als persoon.

Autoschade door iemand anders in uw auto

De auto blijft dus verzekerd. Maar rijdt iemand anders schade met uw auto? Dan kan dat wel gevolgen voor u hebben:

  • U betaalt mogelijk een eigen risico voor de reparatie van de autoschade.
  • Of u valt mogelijk terug in uw no-claimkorting. Hierdoor gaat u meer premie betalen.
  • Of allebei.

Als uzelf schade rijdt, zijn de gevolgen hetzelfde. Toch is het goed om hierbij stil te staan voordat u uw auto uitleent.

Maak vooraf afspraken over schade

U kunt de schade aan uw auto niet verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de tijdelijke bestuurder. Zorg dus dat u vooraf heldere afspraken maakt over wie eventuele schade betaalt als u uw auto uitleent. Leg dit eventueel schriftelijk vast.

Wat is het verschil tussen uitlenen en verhuren?

Bij uitlenen blijft uw auto verzekerd. Mogelijk draait u op voor het eigen risico of een lagere no-claimkorting. Maar verhuurt u uw auto, of vervoert u mensen tegen betaling? Dan hebt u geen dekking in het geval van autoschade. Carpoolen valt hier niet onder.

Meer weten over Delta Lloyd Autoverzekering?

De autoverzekering van Delta Lloyd bestaat uit een goede basisdekking. De voordelige aanvullende verzekeringen bieden extra zekerheid. Bereken uw premie of bekijk de voorwaarden.

Wilt u liever advies bij het afsluiten van uw autoverzekering? Zoek dan een adviseur bij u in de buurt.