Autoverzekering op naam ouders

Hebt u een auto die u wilt verzekeren op naam van uw ouders? Ook dat kan bij Delta Lloyd. U profiteert dan bovendien van alle voordelen die al gelden voor uw ouders. Hebben uw ouders bijvoorbeeld een autoverzekering met collectief voordeel? Dan geldt dat ook voor u.

Voorwaarden autoverzekering op naam ouders

U kunt uw auto verzekeren op naam van uw ouders als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U hebt een geldig rijbewijs.
  • U woont bij uw ouders.

Wie rijdt het meest in de auto?

Voor de hoogte van uw premie is het van belang te vermelden wie de regelmatige bestuurder is. Wilt u de auto op naam van uw ouders verzekeren en rijdt u het meest in de auto? Dan bent u de regelmatige bestuurder. Dit vult u bij uw aanvraag in. Doet u dit niet? Dan kan dat betekenen dat de verzekeraar uw autoschade niet vergoedt.

Geen eigen opbouw schadevrije jaren

Nadeel van uw auto verzekeren op een andere naam is dat u zelf geen schadevrije jaren opbouwt. Deze bepalen namelijk de hoogte van uw no-claimkorting en daarmee uw premie. Zodra u een autoverzekering op uw eigen naam wilt afsluiten en uw auto is een aantal jaar verzekerd op naam van uw ouders, dan hebt u officieel geen schadevrije jaren.

Schadevrije jaren met regelmatige bestuurder mee

Was u de regelmatige bestuurder van de auto? En kunt u dat aantonen? Dan kunnen uw ouders de schadevrije jaren wel aan u overdragen. Uw huidige verzekeraar moet dit voor u regelen. U kunt schadevrije jaren meenemen als uw ouders daarmee instemmen door middel van een afstandsverklaring.

Meer weten over Delta Lloyd Autoverzekering?

De autoverzekering van Delta Lloyd bestaat uit een goede basisdekking. De voordelige aanvullende verzekeringen bieden extra zekerheid. Bereken uw premie of bekijk de voorwaarden.