Nieuwe auto verzekeren

Hebt u net een nieuwe auto gekocht? Of gaat u dat doen? Denk dan ook aan de autoverzekering. Iedere autobezitter heeft de wettelijke plicht zijn voertuig te verzekeren.

Voordelen Delta Lloyd Autoverzekering

Delta Lloyd biedt voor nieuwe auto’s een goede autoverzekering met aantrekkelijke voordelen. Zo koopt u met WA met beperkt casco en WA met volledig casco (allrisk) altijd een vergelijkbare auto terug bij totaalverlies, zoals diefstal en total loss schade. De no-claimkorting loopt op tot maar liefst 80 procent, ook voor een tweede auto. Bovendien hebt u geen hoger eigen risico bij een dure auto of als u ouder bent dan 64 of jonger dan 25.

Autoverzekering nieuwe auto kiezen

Uw nieuwe auto verzekeren is zo geregeld, maar bedenk eerst wat u belangrijk vindt en welk risico u eventueel zelf kunt of wilt dragen:

  1. Wilt u alleen dekking voor eventuele schade die u anderen toebrengt in het verkeer? Dan is de verplichte WA autoverzekering voldoende.
  2. Wilt u uw nieuwe auto liever ook verzekeren tegen bijvoorbeeld autodiefstal, stormschade of ruitschade? Kies dan voor WA met beperkt casco.
  3. Verzekert u zich bovendien graag tegen schade aan uw auto die u of een ander veroorzaakt? Dan biedt WA met volledig casco uitkomst.

U kunt de drie basisdekkingen zelf vergelijken.

Aanvullende verzekeringen

U kunt uw basisdekking uitbreiden met de volgende aanvullende verzekeringen:

Nieuwwaarderegeling voor uw nieuwe auto

Was uw auto op het moment van aankoop jonger dan een jaar? En hebt u WA met beperkt casco of WA met volledig casco (allrisk) autoverzekering? Dan komt u in aanmerking voor de nieuwwaarderegeling. Deze geldt voor auto’s tot drie jaar oud. U krijgt de nieuwwaarde:

  • Bij totaalverlies (autodiefstal en total loss).
  • Als u voor de autoschade verzekerd bent. Dus raakt uw auto erg beschadigd door bijvoorbeeld brand? Dan moet u minimaal gekozen hebben voor een WA met beperkt casco autoverzekering. Veroorzaakt u zelf zoveel schade aan uw auto, dat deze total loss is? Dan krijgt u de nieuwwaarde uitgekeerd als u gekozen hebt voor een WA met volledig casco autoverzekering.
  • Als de reparatiekosten hoger zijn dan het verschil tussen de waarde volgens de nieuwwaarderegeling en de restwaarde.

Vanaf het moment dat uw auto een jaar oud is, krijgt u niet meer de volledige nieuwwaarde. Er wordt vanaf dat moment elke maand 1,5 procent van de nieuwwaarde afgeschreven.

Aanschafwaarde tweedehands auto terugkrijgen

Hebt u een tweedehands auto die op het moment van aankoop tussen een en vijf jaar oud was? Dan geldt de aanschafwaarderegeling. Hier kunt u vervolgens drie jaar lang gebruik van maken. Rijdt u binnen deze drie jaar total loss of krijgt u te maken met autodiefstal? En bent u WA met beperkt casco of WA met volledig casco (allrisk) verzekerd? Dan krijgt u de aanschafwaarde terug. Zo kunt u altijd een vergelijkbare auto terugkopen.

Auto verzekeren?

Wilt u uw auto verzekeren bij Delta Lloyd? Kies uit drie basisdekkingen en eventueel voor aanvullende verzekeringen. Wilt u liever advies bij het afsluiten van uw autoverzekering? Zoek dan een adviseur bij u in de buurt.