Autoverzekering

Schadeherstel en Select Autoschade Service

Delta Lloyd werkt voor schadeherstel via de Select Autoschade Service samen met zorgvuldig uitgekozen autoschadebedrijven. Wanneer u de afwikkeling van de schade via de Select Autoschade Service laat uitvoeren hebt u de volgende voordelen:

  • Een korting op het eigen risico van € 150,-. Als u een eigen risico heeft van € 150,-, hoeft u geen eigen risico te betalen;
  • Recht op een vervangende auto tijdens de reparatie;
  • Recht op een vervangende auto bij Total Loss, maximaal vijf dagen. Bij het inschakelen van een autoschadeherstelbedrijf dat niet is aangesloten bij het Select Autoschade Service netwerk, wordt het eigen risico gewoon in rekening gebracht. Hieronder staan de verschillen toegelicht.
Eigen risico Eigen risico bij reparatie
via Select Autoschade Service
Eigen risico bij reparatie
bij niet-aangesloten bedrijven
€ 150,- € 0,- € 150,-
€ 225,- € 75,- € 225,-
€ 300,- (verhoogd) € 150,- € 300,-
€ 450,- (verhoogd) € 300,- € 450,-

Zoek een aangesloten autoschade herstelbedrijf bij u in de buurt.

Regeling bij totaalverlies

Met de Delta Lloyd Autoverzekering kunt u rekenen op een aantrekkelijke vergoeding bij totaalverlies van de auto. Onder totaalverlies wordt o.a. diefstal, maar ook total loss als gevolg van een aanrijding of brand, verstaan. De vergoeding die u ontvangt is ondermeer afhankelijk van het bouwjaar van de auto.

Nieuwwaarderegeling

Hebt u een nieuwe auto of een tweedehands auto jonger dan een jaar en gebruikt u uw auto voornamelijk
particulier? Dan geldt de nieuwwaarderegeling. U profiteert van de nieuwwaarderegeling:

  • Binnen 12 maanden na afgifte van deel 1 van het kentekenbewijs: de nieuwwaarde van de auto op het moment van schade als de reparatiekosten hoger zijn dan tweederde van de nieuwwaarde.
  • Na 12 maanden maar binnen 36 maanden na uitgifte van deel 1 van het kentekenbewijs: de nieuwwaarde van de auto op het moment van de schade min een vaste afschrijving. De afschrijving is 1,5% per maand of een deel daarvan als de schade bijvoorbeeld halverwege de maand ontstaat.

Aanschafwaarderegeling

Heeft u een tweedehands auto tussen een en vijf jaar oud en gebruikt u uw auto particulier? Dan geldt de aanschafwaarderegeling.
Bij total loss of diefstal krijgt u dan drie jaar lang het bedrag terug dat bij aanschaf voor de auto is betaald. Hierdoor kunt u altijd minimaal een vergelijkbare auto terugkopen.

Over geldzaken en verzekeren

Voor onafhankelijke en informatie over geldzaken en verzekeren: