Royementsverklaring

Als een autoverzekering eindigt, geeft de verzekeraar een royementsverklaring af. Hiermee verklaart de verzekeraar dat u een bepaald aantal schadevrije jaren hebt. Eventueel extra toegekende schadevrije jaren tellen niet mee.

Nieuwe verzekeraar raadpleegt royementsverklaring

Neemt u een nieuwe autoverzekering? Dan raadpleegt uw nieuwe verzekeraar deze informatie om uw premie te kunnen bepalen. De schadevrije jaren bepalen namelijk de trede op de bonus malus ladder. Deze trede heeft gevolgen voor uw no-claimkorting. Hoe hoger het aantal jaren zonder schade, hoe hoger de trede en de korting op uw premie.

Digitale database Roy-data

Voorheen verstuurden verzekeraars de royementsverklaringen per post. Tegenwoordig gaat dit digitaal. De verklaringen staan in een centrale database: Roy-data. Alle verzekeraars kunnen de royementsverklaringen opvragen.

Onterecht no-claimkorting ontvangen?

Hebt u ten onrechte no-claimkorting gekregen? Dan is het mogelijk dat u daardoor te weinig premie hebt betaald. In de volgende gevallen berekenen wij dan de juiste premie die u alsnog moet betalen:

  1. U hebt minder schadevrije jaren opgebouwd dan u hebt opgegeven toen u deze verzekering afsloot. Dat kunnen wij zien in de originele royementsverklaring of in Roy-data.
  2. Er zijn in Roy-data geen gegevens van u te vinden die wij kunnen accepteren. Wij gaan er dan vanuit dat u geen schadevrije jaren hebt opgebouwd.

Hebt u meer schadevrije jaren opgebouwd dan u aan ons hebt doorgegeven? Dan zullen wij ook de premie aanpassen en krijgt u de te veel betaalde premie terug.

Meer weten over Delta Lloyd Autoverzekering?

De autoverzekering van Delta Lloyd bestaat uit een goede basisdekking. De voordelige aanvullende verzekeringen bieden extra zekerheid. Bereken uw premie of bekijk de voorwaarden.