No-claimkorting

Korting op uw autoverzekering

Bij een autoverzekering krijgt u vaak korting op uw verzekeringspremie, de no-claimkorting. Door die no-claimkorting betaalt u bij Delta Lloyd tot 80 procent minder voor uw autoverzekering. Maar hoe werkt no-claimkorting precies?

Hoe werkt no-claimkorting?

No-claimkorting is gebaseerd op het aantal jaren dat u schadevrij hebt gereden. Hoe langer u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting. Hebt u in het verleden weinig schade veroorzaakt? Dan is de kans ook kleiner dat u in de toekomst schade krijgt. Wij belonen u met korting op uw premie.

No-claim en schadevrije jaren

Het aantal jaren waarin u geen schade claimt, heet schadevrije jaren. Deze schadevrije jaren bepalen op welke trede u staat van de bonus-malusladder. Hoe meer schadevrije jaren u hebt, hoe hoger u op de ladder staat, en hoe meer korting u krijgt. Elke trede is gekoppeld aan een kortingspercentage, de no-claimkorting. Bij het afsluiten van uw autoverzekering vragen wij hoeveel schadevrije jaren u hebt om zo uw no-claimkorting te kunnen berekenen.

Loopt u schade op die u zelf hebt veroorzaakt? Dan zakt u op de bonus-malusladder. Deze terugval in schadevrije jaren betekent dat u minder korting krijgt.

No-claimkorting zonder schadevrije jaren

Bent u een beginnend bestuurder? Of heeft de autoverzekering nooit op uw naam gestaan? Dan hebt u nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Bij Delta Lloyd krijgt u dan toch een korting van 60 procent.

Bonus-malusladders en de bijbehorende kortingen verschillen per verzekeraar. Bekijk daarom niet alleen de premie, let ook op de bonus-malusladder. Bij Delta Lloyd krijgt u al snel een goede korting. Bij slechts twee schadevrije jaren krijgt u al 70 procent korting. Bekijk ook wat er gebeurt als u wel een schade claimt. Hoeveel meer premie gaat u dan betalen? Gelukkig zijn niet alle schades van invloed op uw no-claimkorting.

Tweede auto en no-claim

Verzekert u een tweede auto bij Delta Lloyd? Dan ontvangt u ook voor de tweede gezinsauto dezelfde aantrekkelijke no-claimkorting. De korting baseren we op de bestuurder met de meeste schadevrije jaren.

Autoverzekering afsluiten

Bereken direct uw premie met no-claimkorting. Hebt u behoefte aan meer advies? Maak dan een afspraak met een onafhankelijke verzekeringsadviseur.