Premie autoverzekering

Verzekeringspremie en korting

Naast een goede dekking en service let u bij het kiezen van een autoverzekering ook op de premie. Wat kost het om goed verzekerd auto te rijden? De premie van een autoverzekering hangt onder andere af van uw schadevrije jaren, uw woonplaats en de auto. Bereken uw premie direct online of lees meer over de premieopbouw.

Premie autoverzekering berekenen

Wilt u de premie van uw autoverzekering berekenen? Dan hebt u de volgende informatie nodig:

  • Autogegevens of het kenteken
  • Postcode en geboortedatum van de bestuurder
  • Aantal schadevrije jaren

Wilt u de Delta Lloyd Autoverzekering meteen online aanvragen? Dan hebt u de meldcode van uw auto nodig. Dit zijn de laatste vier cijfers van het chassisnummer van uw auto. U vindt de meldcode ook op deel 1A van uw kentekenbewijs (tot 2004 was dit deel I).

Korting door schadevrij rijden

Elk jaar waarin u geen schade claimt die onder de module WA of module Aanrijding valt, bouwt u een schadevrij jaar op. Hoe meer schadevrije jaren u hebt, hoe hoger uw no-claimkorting wordt. Hiervoor wordt een staffel gebruikt, ook wel de bonus-malus ladder genoemd. Hoe langer u schadevrij rijdt, hoe hoger u op de ladder komt en hoe meer korting u dus ontvangt.

Eigen risico

Voor de autoverzekeringen WA met Beperkt Casco en WA met Volledig Casco kunt u bij het afsluiten kiezen voor een eigen risico. Dit eigen risico is standaard € 150,-. Kiest u voor een hoger eigen risico, dan krijgt u korting op uw premie.

Postcode

Uw premie is afhankelijk van waar u woont. Voor het bepalen van de premie gebruiken we schadecijfers in uw regio. Woont u in een stad, dan loopt u bijvoorbeeld meer risico op schade en diefstal dan op het platteland. Als u in een stad woont, betaalt u dus een hogere premie.

Uw auto en de premie

Het is voor de verzekering belangrijk welke auto u rijdt. Zo betaalt u voor een goedkopere of oudere auto vaak minder premie dan voor een nieuwe. Onder andere de cataloguswaarde, het merk en type, het type brandstof en de leeftijd van de auto bepalen de premie. Het eigen risico is voor alle auto’s hetzelfde.

Door uw kenteken in te vullen in de premieberekening weten wij precies om welke auto het gaat. Weet u het kenteken niet? Dan kunt u ook zelf het merk, type en bouwjaar invullen.

Leeftijd regelmatige bestuurder

De leeftijd van de regelmatige bestuurder speelt een rol voor de premie. Jonge bestuurders raken vaker betrokken bij ongevallen dan meer ervaren bestuurders. Zij betalen dan ook meer premie. Bij Delta Lloyd kunt u zich al verzekeren vanaf 18 jaar. Ouderen betalen geen extra premie bij Delta Lloyd.