Eigen risico

Bij de Delta Lloyd Autoverzekering kiest u zelf uw eigen risico. Het standaard eigen risico is € 150,-. Kiest u voor een hoger eigen risico? Dan profiteert u van een lagere premie voor uw autoverzekering. U hoeft niet altijd het volledige eigen risico te betalen. Laat u bijvoorbeeld schade herstellen bij een geselecteerd herstelbedrijf? Dan ontvangt u korting op uw eigen risico.

Hoe werkt eigen risico?

Het eigen risico is het deel van de kosten dat u zelf moet betalen bij schade. Is tijdens een storm een tak op uw auto gevallen en kost de reparatie € 750,-? Dan betaalt u bij een standaard eigen risico € 150,-. Wij betalen de rest van het bedrag.

Eigen risico Delta Lloyd Autoverzekering

Standaard hebt u bij Delta Lloyd een eigen risico van € 150,-. U kunt ook kiezen voor een eigen risico van €300,- of € 450,-. Hier staat een lagere premie tegenover. Het eigen risico geldt bij verzekerde schade door diefstal, brand-, storm-, en natuurschade, ruitschade en aanrijdingen. Of de schade verzekerd is, hangt af van uw basisdekking.

Voor schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt betaalt u geen eigen risico. Delta Lloyd berekent geen hoger eigen risico voor dure auto’s of jonge bestuurders.

Minder eigen risico bij schadeherstel

Laat u schade herstellen bij een herstelbedrijf via de Select Autoschade Service? Dan krijgt u € 150,- korting op uw eigen risico. Hebt u gekozen voor een eigen risico van € 150,-, dan betaalt u in dit geval dus geen eigen risico. Ook bij ruitschade betaalt u minder eigen risico als u de ruit laat repareren via onze Select Ruitschade Service. Als uw ruit gerepareerd kan worden, betaalt u geen eigen risico. Bij het vervangen van de ruit betaalt u slechts de helft van uw eigen risico. Bij andere herstelbedrijven geldt het normale eigen risico.

Wanneer moet ik eigen risico betalen?

U hoeft niet altijd eigen risico te betalen. Bij schade aan anderen die gedekt wordt door de WA-verzekering is er bijvoorbeeld geen eigen risico. Ook bij de meeste aanvullende verzekeringen is er geen eigen risico:

Bij de Rechtsbijstanddekking Verkeer hebt u normaal gesproken geen eigen risico. Alleen als u een vergoeding moet ontvangen van een tegenpartij die niet binnen drie jaar kan betalen is er sprake van een eigen risico. DAS Rechtsbijstand betaalt u in dat geval de vergoeding die de tegenpartij zou moeten betalen tot een maximum van € 1.250. U hebt dan een eigen risico van € 125,-.

Autoverzekering afsluiten

U kunt online uw premie berekenen en uw autoverzekering direct afsluiten. Hebt u behoefte aan persoonlijk advies? Maak dan een afspraak met een onafhankelijke verzekeringsadviseur.