WA met Volledig Casco (all risk)

De WA-verzekering met Volledig Casco is de meest complete basisdekking voor uw autoverzekering. Deze verzekering wordt ook wel all risk verzekering genoemd. Volledig Casco vergoedt schade die u veroorzaakt bij anderen, maar ook uw eigen autoschade. Ook bij eigen schuld of vandalisme.

Wat dekt de Volledig Casco verzekering?

Het grootste verschil tussen Volledig Casco en Beperkt Casco is dat ook schade die u zelf veroorzaakt vergoed wordt. Raakt u een paaltje of veroorzaakt u een botsing? Dan hoeft u zich niet druk te maken over de herstelkosten.

De WA met Volledig Casco verzekering bestaat uit een aantal modules. Naast de modules WA, Ruit, Diefstal en Brand, storm en natuur bent u ook verzekerd voor de module Aanrijding.

Module Dekking
Aanrijding Schade door aanrijdingen, botsen, slippen en van de weg raken of schade door vandalisme. Ook hebt u recht op hulp bij autopech in het buitenland.
Ruit Ruitschade
Diefstal Diefstal en schade door joyriding en inbraak
Brand, storm en natuur

Schade door

  • brand en kortsluiting;
  • stormschade, hagelschade en overstroming;
  • aanrijdingen met dieren.
Wettelijke aansprakelijkheid Materiële schade en letselschade die u veroorzaakt bij anderen.

Wat wordt niet vergoed?

Met een Volledig Casco autoverzekering bent u verzekerd voor bijna alle soorten schade. Er zijn wel uitzonderingen, zoals:

  • opzettelijk veroorzaakte schade;
  • schade door rijden onder invloed van alcohol of drugs;
  • schade door snelheidswedstrijden.

Wilt u precies weten wat de Volledig Casco autoverzekering wel en niet dekt? Bekijk de polisvoorwaarden bij de modules Ruit, Diefstal, Brand, storm en natuur.

Wanneer Volledig Casco?

Klanten met een nieuwe of jonge tweedehandse auto kiezen vaker voor een WA met Volledig Casco verzekering. Deze auto’s hebben vaak een hoge waarde en reparaties zijn duur. Krijgt u schade aan uw auto? Dan kunnen de kosten bij een minder uitgebreide verzekering hoog oplopen.

Bij oudere auto’s met een lagere waarde weegt de hogere premie van de verzekering misschien niet meer op tegen de dagwaarde van de auto. In dat geval kiezen klanten vaker voor Beperkt Casco of alleen een WA-verzekering.

Vergelijk de basisdekkingen of maak een afspraak met uw verzekeringsadviseur voor advies.

Lagere premie bij hoger eigen risico

Een Volledig Casco dekking vergoedt bijna alle schade aan uw auto. Daarnaast bent u altijd verzekerd van goede schadeafhandeling. Bij total loss schade en diefstal profiteert u van een uitstekende nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling.

Hebt u schade aan uw auto? Dan geldt een eigen risico van € 150,- per gebeurtenis. Kiest u voor een hoger eigen risico, van € 300,- of € 450,- euro? Dan krijgt u extra korting op uw premie.

Voor schade die valt onder de module Wettelijke Aansprakelijkheid geldt geen eigen risico.