Dagwaarderegeling

Vergoeding bij diefstal en total loss

Bij de Delta Lloyd autoverzekering krijgt u altijd een goede vergoeding voor uw auto bij diefstal of totaalverlies. Komt uw auto niet in aanmerking voor de nieuwwaarderegeling of de aanschafwaarderegeling? Dan keren we bij diefstal of total loss de dagwaarde van uw auto uit plus tien procent. Zo kunt u altijd een vergelijkbare auto terugkopen.

Wanneer geldt de dagwaarderegeling?

  • U kocht uw auto nieuw en deze is op het moment van de schade meer dan drie jaar oud.
  • U hebt een tweedehands auto gekocht van vijf jaar of ouder.
  • U hebt meer dan drie jaar geleden een auto gekocht tussen de een en vijf jaar oud.
  • U hebt een autoverzekering met Beperkt Casco of Volledig Casco dekking.

Wat is de dagwaarde?

Met dagwaarde bedoelen we de nieuwwaarde van de auto min het bedrag dat uw auto minder waard is geworden door slijtage en ouderdom (afschrijving). Soms wordt de dagwaarde ook wel de vervangingswaarde genoemd.

Dagwaarde auto berekenen

De dagwaarde van uw auto berekenen we aan de hand van de ANWB-koerslijst. Bij total loss of diefstal vergoeden we de dagwaarde in de ANWB-koerslijst plus tien procent.

De dagwaarde van de auto is nooit hoger dan de cataloguswaarde op uw verzekeringspolis. De exacte voorwaarden vind u in artikel 8.1 van de polisvoorwaarden.

Autoverzekering afsluiten?

De Autoverzekering van Delta Lloyd biedt een goede basisdekking. De voordelige aanvullende verzekeringen maken uw verzekering compleet. U kunt uw verzekering online afsluiten. Wilt u advies? Maak dan een afspraak met uw verzekeringsadviseur.