Cataloguswaarde

Verzekerd bedrag

Uw auto is bij de Delta Lloyd Autoverzekering verzekerd voor de cataloguswaarde. Dit bedrag staat vermeld op uw verzekeringspolis. Hebt u schade aan uw auto? Dan vergoedt de verzekering een bedrag tot maximaal de dan geldende cataloguswaarde.

Wat is de cataloguswaarde?

De cataloguswaarde is de Nederlandse verkoopprijs van uw auto inclusief belasting (bpm) en verwijderingsbijdrage. Het gaat om de totaalprijs voor het merk, het model, het type, de uitvoering en extra’s die in de fabriek zijn aangebracht.

Het verzekerd bedrag op uw polis is de cataloguswaarde op de datum waarop deel 1A van het kentekenbewijs werd afgegeven in Nederland. Is de auto op dat moment niet nieuw, dan gebruiken we de cataloguswaarde op het moment dat de auto nieuw geleverd werd.

Cataloguswaarde en vergoeding

Is uw auto total loss of gestolen? Dan keren wij een vergoeding uit op basis van de nieuwwaarderegeling, de aanschafwaarderegeling of de dagwaarderegeling. De uitkering kan verschillen van de oorspronkelijke cataloguswaarde. Bij de nieuwwaarderegeling krijgt u een vergoeding die gelijk is aan de cataloguswaarde op het moment van de schade.

Autoverzekering afsluiten?

De Autoverzekering van Delta Lloyd biedt een goede basisdekking. De voordelige aanvullende verzekeringen maken uw verzekering compleet. U kunt uw verzekering online afsluiten. Wilt u advies? Maak dan een afspraak met uw verzekeringsadviseur.