Aanschafwaarderegeling

Aanschafwaarde vergoed bij total loss

Is uw auto total loss of gestolen? Dan kunt u bij de Delta Lloyd autoverzekering altijd rekenen op een goede vergoeding. Hebt u een tweedehands auto? Dan profiteert u in veel gevallen van de aanschafwaarderegeling. U krijgt dan bij totaalverlies de volledige aanschafwaarde vergoed. Zo kunt u een vergelijkbare auto terugkopen.

Aanschafwaarderegeling bij total loss en diefstal

Is uw auto zo beschadigd dat hij niet gerepareerd kan worden? Of zijn de kosten van de reparatie te hoog? Dan is uw auto total loss. De kosten van de reparatie zijn te hoog als deze meer dan tweederde van de nieuwwaarde zijn. Met onze aanschafwaarderegeling krijgt u de eerste drie jaar na aankoop van uw auto het aanschafbedrag terug bij total loss en autodiefstal.

Wanneer geldt de aanschafwaarderegeling?

  • U hebt een tweedehands auto. De auto is op het moment dat u deze kocht ouder dan een jaar, maar jonger dan vijf jaar.
  • De schade of de diefstal ontstaat binnen drie jaar nadat u de auto hebt gekocht.
  • U hebt een autoverzekering met een Beperkt Casco of Volledig Casco basisdekking.

Hoe werkt de aanschafwaarderegeling?

Komt u in aanmerking voor de aanschafwaarderegeling? Dan krijgt u het volledige aankoopbedrag van uw auto terug. De exacte voorwaarden van de aanschafwaarderegeling vindt u in de artikelen 8.1 en 8.4 van de polisvoorwaarden.

Rekenvoorbeeld

U koopt een tweedehands auto van twee jaar oud voor € 12.000. Uw auto wordt na 13 maanden gestolen. U ontvangt van ons dan een vergoeding van € 12.000.

Nieuwwaarderegeling en dagwaarderegeling

Was uw auto toen u hem kocht nieuw of niet ouder dan een jaar? Dan geldt bij total loss de nieuwwaarderegeling. Geldt de aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling niet? Dan krijgt u een vergoeding volgens de dagwaarderegeling.

Auto verzekeren?

Wilt u uw auto verzekeren? Dan is de autoverzekering van Delta Lloyd een goede keuze! Kies uit drie degelijke basisdekkingen en eventueel voor aanvullende verzekeringen.