WA met Beperkt Casco

De WA-verzekering met Beperkt Casco is een uitbreiding op de WA-verzekering. Soms wordt deze dekking ook WA plus of mini casco genoemd. Naast schade aan anderen vergoedt de WA met Beperkt Casco autoverzekering ook schade aan uw auto. Het gaat dan om schade die niet uw eigen schuld is, zoals diefstal of ruitschade.

Wat dekt de Beperkt Casco verzekering?

De WA-verzekering met Beperkt Casco bestaat uit meerdere modules. Naast de module WA, omvat de Beperkt Casco verzekering ook de modules Ruit, Diefstal en Brand, storm en natuur.

Module Dekking
Ruit Ruitschade
Diefstal Diefstal en schade door joyriding en inbraak
Brand, storm en natuur

Schade door

 • brand en kortsluiting;
 • stormschade, hagelschade en overstroming;
 • aanrijdingen met dieren.
Wettelijke aansprakelijkheid Materiële schade en letselschade die u veroorzaakt bij anderen.

Wat is niet gedekt?

De WA met Beperkt Casco autoverzekering dekt niet alle schade. Zo hebt u bijvoorbeeld geen dekking bij:

 • Schade aan uw auto die u zelf veroorzaakt
 • Opzettelijk veroorzaakte schade en vandalisme
 • Schade door rijden onder invloed van alcohol of drugs
 • Schade door snelheidswedstrijden

Wilt u precies weten wat de Beperkt Casco verzekering wel en niet dekt? Bekijk de voorwaarden voor de modules Ruit, Diefstal en Brand, storm en natuur.

Wanneer Beperkt Casco?

Mensen met een auto van vijf tot tien jaar oud kiezen vaker voor een Beperkt Casco autoverzekering. Deze autoverzekering dekt veel schade en heeft een lagere premie dan de Volledig Casco verzekering. Veroorzaakt u zelf schade aan uw auto of raakt uw auto beschadigd door vandalisme? Dan bent u hiervoor niet verzekerd. U kunt dit verzekeren met een Volledig Casco autoverzekering. Laat daarom uw keuze afhangen van de waarde van uw auto en het risico dat u bereid bent te lopen.

Hebt u een nieuwe of jonge auto? Of wilt of kunt u het risico op onverwachte kosten niet zelf dragen? Dan kunt u ook kiezen voor WA met Volledig Casco. Vergelijk de dekking met elkaar om uw keuze te maken of maak een afspraak met uw verzekeringsadviseur voor advies.

Wat gebeurt er bij schade?

 • Hebt u schade door brand of diefstal? Of zit er een barst of ster in uw ruit? Dan vergoedt Delta Lloyd de schade. U kunt de schade snel laten herstellen via de Select Schade Service en de Select Ruitschade Service.
 • Bij total loss schade en diefstal profiteert u van een uitstekende nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling.
 • Hebt u schade veroorzaakt aan een ander? Dan vergoedt Delta Lloyd de schade aan de tegenpartij. Schade aan uw eigen auto betaalt u zelf.
 • Wordt u zelf aangereden door iemand anders, dan kunt u de schade verhalen bij de tegenpartij. Doet u dit liever niet zelf? Kies dan voor de Rechtsbijstanddekking Verkeer.

Premie en eigen risico

De WA-verzekering met Beperkt Casco verzekert veel soorten schade aan uw auto. En dat voor een aantrekkelijke premie. Hebt u toch schade aan uw auto? Dan geldt een eigen risico van € 150,- per gebeurtenis. Bij schadeherstel via onze Select Schade Service krijgt u € 150,- korting op uw eigen risico.

U kunt ook een hoger eigen risico van € 300,- of € 450,- kiezen. In dat geval betaalt u minder premie. Voor schade die gedekt is onder de module Wettelijke Aansprakelijkheid geldt geen eigen risico.