Vandalisme aan uw auto

Een lange kras op uw auto, een lek gestoken band of een afgebroken spiegel. Autoschade door vandalisme aan uw auto is erg vervelend. Gelukkig kunt u zich hiertegen verzekeren. Zo hebt u de garantie van een goede en snelle financiële afwikkeling.

Dekking bij vandalisme

U hebt dekking bij vandalisme als u WA met volledig casco (allrisk) verzekerd bent. Hebt u een WA-verzekering of WA met beperkt casco met de aanvullende Rechtsbijstanddekking Verkeer? Dan krijgt u via uw rechtsbijstandsverzekering hulp om de schade te verhalen op de dader. De dader moet dan wel bekend zijn.

Schade melden

Zodra u het vandalisme opmerkt, dient u de schade te melden bij Delta Lloyd. Vermeld duidelijk de plaats, datum en het tijdstip waarop u het vandalisme hebt ontdekt. Maak indien mogelijk ook foto’s van de schade en de plek waar de schade ontstaan is.

Aangifte doen van vandalisme

Doe na de ontdekking van vandalisme aan uw auto ook aangifte bij de politie. Mogelijk hebben meer mensen in uw omgeving dat gedaan en is de dader te achterhalen. Als de dader bekend is, kan Delta Lloyd de schade verhalen. Is dat niet mogelijk? Dan heeft de schadevergoeding mogelijk gevolgen voor uw schadevrije jaren en no-claimkorting.

Wat krijgt u terug?

U krijgt het volledige reparatiebedrag min uw gekozen eigen risico terug van Delta Lloyd. Is uw auto total loss? Dan komt u in aanmerking voor de nieuwwaarderegeling, aanschafwaarderegeling of de dagwaarderegeling. U moet dan wel een WA met Volledig Casco autoverzekering hebben afgesloten.

Verzekeren tegen vandalisme?

Met WA met volledig casco (allrisk) hebt u recht op een vergoeding bij vandalisme. U kunt ook uw WA-verzekering of WA met beperkt casco uitbreiden met de Rechtsbijstanddekking Verkeer. Via de rechtsbijstandsverzekering krijgt u hulp bij het verhalen van de schade op de dader. De dader moet dan wel bekend zijn. Hebt u al een gewone rechtsbijstandverzekering? Controleer dan of die een dekking ‘Auto’ of ‘Verkeer’ heeft. Zo voorkomt u dubbel verzekeren.