Stormschade aan uw auto

Door onstuimig weer kan uw auto flinke schade oplopen. Zo kan uw auto stormschade oplopen door bijvoorbeeld omvallende bomen, afgebroken takken en losgeraakte dakpannen.

Stormschade melden

U kunt de volgende stormschade melden bij Delta Lloyd:

  • Uw auto waait in stilstand omver.
  • Er waaien voorwerpen op of tegen uw auto.
  • Het portier van uw auto waait open tegen een ander voorwerp of tegen uw auto zelf.

Vermeld duidelijk de plaats, datum en het tijdstip van de stormschade. Er moet wel sprake zijn van een storm om voor vergoeding in aanmerking te komen. Aan de hand van weerrapporten kunnen we nagaan of op dat moment sprake was van een storm (tenminste windkracht zeven). Als het mogelijk is, maak dan foto's op de plek van de schade.

Dekking bij stormschade

U hebt dekking bij stormschade als u WA met beperkt casco of WA met volledig casco (allrisk) verzekerd bent. Het claimen van stormschade heeft geen gevolgen voor uw no-claimkorting.

Wat krijgt u terug?

U krijgt het volledige reparatiebedrag min uw eigen risico terug van Delta Lloyd. Oordeelt de schade-expert dat uw auto total loss is? Dan komt u in aanmerking voor de nieuwwaarderegeling, aanschafwaarderegeling of de dagwaarderegeling.

Verzekeren tegen stormschade?

Met de autoverzekering van Delta Lloyd kunt u uw auto prima verzekeren tegen stormschade. Met WA met beperkt casco of WA met volledig casco (allrisk) hebt u recht op een vergoeding bij stormschade.