Sterretje in voorruit

Het is zo gebeurd. Een opspringend steentje veroorzaakt een sterretje in uw voorruit. Dat klinkt misschien niet zo ernstig, maar het is verstandig dit toch snel te laten repareren. Een sterretje kan namelijk uitgroeien tot een barst in uw voorruit. Dat heeft gevolgen voor uw veiligheid en misschien moet u de hele ruit laten vervangen.

Dekking bij een sterretje in uw voorruit

Met de module Ruit van de Delta Lloyd Autoverzekering kunt u ook een sterretje in uw voorruit laten herstellen. De module is onderdeel van WA met beperkt casco en WA met volledig casco (allrisk). De module dekt:

  • Schade aan uw voor-, achter- of zijruiten
  • Schade aan het glas van zonnedaken en panoramische daken van uw auto 
  • Schade aan het interieur van uw auto door scherven van een gebroken ruit

Het melden van ruitschade heeft geen gevolgen voor uw no-claimkorting.

Schade door steenslag

Wilt u een sterretje in uw voorruit laten herstellen? En wilt u daarbij aanspraak maken op uw autoverzekering? Dan dient u de steenslag te melden bij Delta Lloyd.

Sterretje laten repareren

Een sterretje in uw autoruit is in de meeste gevallen eenvoudig te repareren. Een deskundige hersteller zet een mondstuk op het sterretje en spuit er onder hoge druk kunsthars in.

Laat u de schade aan uw autoruit repareren via de Select Ruitschade Service? Dan hebt u geen eigen risico. Laat u de ruit door een ander bedrijf repareren? Dan geldt het eigen risico dat u zelf gekozen hebt. Op de groene kaart staat hoe u contact kunt opnemen met een reparateur die met ons samenwerkt.

Meer weten over Delta Lloyd Autoverzekering?

De autoverzekering van Delta Lloyd bestaat uit een goede basisdekking. De voordelige aanvullende verzekeringen bieden extra zekerheid. Bereken uw premie of bekijk de voorwaarden. Wilt u advies? Schakel dan een onafhankelijk adviseur in bij u in de buurt.