Ruitschade

Een sterretje in uw autoruit door een opspattend steentje? Of een barst in uw voorruit? Ruitschade is misschien minder vervelend dan autodiefstal of een aanrijding, maar het komt vaak voor. Hebt u een autoverzekering van Delta Lloyd met ruitschadedekking? Dan kunt u rekenen op snel en deskundig herstel.

Kunt u niet verder rijden?

Is uw autoruit zo beschadigd dat u niet verder kunt rijden? Bel dan de Delta Lloyd Helpdesk: (026) 400 23 90. We helpen u zo snel mogelijk op weg. Geselecteerde herstelbedrijven staan 24 uur per dag voor u klaar, in binnenland en buitenland.

Ben ik verzekerd bij ruitschade?

U bent verzekerd voor ruitschade met de WA met Beperkt Casco-verzekering en de WA met Volledig Casco verzekering. De exacte dekking vindt u beschreven bij de module Ruit in de polisvoorwaarden. Hebt u enkel een WA-verzekering, dan is ruitschade voor uw eigen rekening.

Ruitschade en veiligheid

Een beschadiging in uw autoruit is natuurlijk niet mooi. Maar een barst of ster in uw ruit kan ook gevolgen hebben voor de stevigheid van uw auto bij een aanrijding. En zitten de beschadigingen in het blikveld van de bestuurder, dan kunnen ze hinderen tijdens het rijden. Ruitschade kan daarom gevolgen hebben voor de APK-keuring.

Ruitschade en de APK

Voor de APK zijn de volgende beschadigingen in de voorruit toegestaan:

  • Enkele scheuren zonder vertakkingen
  • Krassen smaller dan 5 millimeter
  • Sterretjes of vertakte scheurtjes met een doorsnede van maximaal 2 centimeter.

Voor uw veiligheid is het aan te raden ruitschade altijd zo snel mogelijk te laten herstellen. Zo voorkomt u dat een scheur of sterretje groter wordt. Zo hebt u later geen extra kosten als de ruit vervangen moet worden.

Ruitschade laten repareren

Een herstelbedrijf kan beoordelen of ruitreparatie mogelijk is. Een sterretje of een kleine barst kan vaak eenvoudig gerepareerd worden met kunsthars. Vervanging van de hele ruit is in dat geval niet nodig. Kan de schade aan uw autoruit gerepareerd worden? Dan is reparatie via de Select Ruitschade Service gratis (bij bedrijven met kwalificatie A of B). Laat u de ruit bij een ander bedrijf repareren, dan betaalt u het normale eigen risico.

Ruit laten vervangen

Zit er een grote (vertakte) barst in uw voorruit of zitten er grote beschadigingen in uw blikveld? Of is een hele ruit kapot? Dan is vervanging meestal de enige optie. Als u de ruit laat vervangen door een herstelbedrijf aangesloten bij Select Ruitschade Service, dan betaalt u de helft van uw eigen risico. Bij het standaard eigen risico, betaalt u zo maar € 75,-. Hebt u een hoger eigen risico gekozen, dan betaalt u de helft van dat bedrag.

Ruitschade en schadevrije jaren

Heb je ruitschade en meld je deze bij Delta Lloyd, dan gaat dit niet ten koste van je no-claim. Je schadevrije jaren en je trede op de bonus-malus ladder veranderen dus niet. Ruitschade melden heeft geen gevolgen voor je premie en no-claimkorting.

Andere autoschade?

Hebt u schade opgelopen door hagel, storm, brand of vandalisme? Is uw auto misschien zelfs total loss? Of is er ingebroken of is uw auto gestolen? Ook dan zorgt Delta Lloyd voor een goede afhandeling als de schade verzekerd is door uw basisdekking.