Barst in voorruit

Een barst in uw voorruit ontstaat soms plotseling. Een steentje belandt op uw ruit of een sterretje dat er al zat scheurt uit tot een barst. Uw ruit kan er niet zo maar uitvallen, maar een barst kan wel uw zicht belemmeren. Ook ontstaat er een zwakke plek in de kooiconstructie. Laat een barst dus altijd snel herstellen.

Dekking bij een barst in uw voorruit

Bij Delta Lloyd kunt u zich verzekeren tegen een barst in uw autoruit. Met de module Ruit kunt u ook een barst in uw voorruit laten herstellen. De module is onderdeel van WA met beperkt casco en WA met volledig casco (allrisk).

Laat u ruitschade repareren, dan heeft dat geen gevolgen voor uw no-claimkorting.

Zelf regelen

U kunt door de Select Ruitschade Service uw ruit laten repareren. U kunt dit zelf regelen en hoeft dit niet eerst aan Delta Lloyd te melden. De hersteller van Select Ruitschade Service zorgt vervolgens voor de afhandeling met Delta Lloyd. U kunt bij ruitschade aan uw auto ook direct bellen met 020 - 594 80 80.

Barst laten repareren

Het is mogelijk een kleine barst te repareren met kunsthars. Laat u dit doen door de Select Ruitschade Service? Dan hebt u geen eigen risico. Dat is wel het geval als u de ruit laat repareren door een ander bedrijf. Op de groene kaart ziet u hoe u contact kunt opnemen met een reparateur die met ons samenwerkt.

Autoruit vervangen

Is reparatie niet meer mogelijk? Dan is vervanging van de autoruit noodzakelijk. Voert de Select Ruitschade Service dit uit? Dan geldt de helft van uw eigen risico. Als een ander bedrijf uw autoruit vervangt, geldt het eigen risico zoals dat op uw polisblad staat.

Uw gekozen eigen risico Eigen risico bij ruitvervanging via Select Ruitschade Service Eigen risico bij reparatie/vervanging bij niet-aangesloten bedrijven
€ 150,- € 75,- € 150,-
€ 300,- € 150,- € 300,-
€ 450,- € 225,- € 450,-

Autoverzekering afsluiten?

De autoverzekering van Delta Lloyd biedt een goede basisdekking. Deze kunt u uitbreiden met voordelige aanvullende verzekeringen. U kunt uw verzekering uiteraard online afsluiten. Wilt u advies? Maak dan eerst een afspraak met een verzekeringsadviseur.