Autodiefstal

We spreken van autodiefstal als iemand uw auto of onderdelen daarvan steelt. Bij autodiefstal wilt u kunnen rekenen op een goede autoverzekering. Zo wilt u in ieder geval een vergelijkbare auto terugkopen. Bij Delta Lloyd kan dat.

Dekking bij autodiefstal

Met de module Diefstal van de Delta Lloyd Autoverzekering bent u verzekerd tegen autodiefstal. Deze module is onderdeel van WA met beperkt casco en WA met volledig casco (allrisk). Naast autodiefstal zijn verzekerd:

 • Auto-inbraak (of een poging daartoe): iemand maakt uw auto open door de sloten te verbreken. Deze zijn niet meer geschikt om uw auto af te sluiten.
 • Joyriding: iemand gebruikt uw auto zonder dat u daarvoor toestemming gegeven hebt. Joyriding is iets anders dan diefstal, want de joyrider heeft niet de bedoeling uw auto te houden.
 • Verduistering: iemand gebruikt uw auto met uw toestemming, maar geeft deze niet aan u terug.
 • Oplichting: iemand haalt u met een leugen over om uw auto af te geven.

Wat krijgt u terug als uw auto gestolen is?

Is uw auto gestolen? Dan krijgt u bij Delta Lloyd een vergoeding. U betaalt alleen uw gekozen eigen risico. De hoogte van de vergoeding is onder andere afhankelijk van het bouwjaar. Dit bepaalt namelijk voor welke regeling u in aanmerking komt:

 1. Was uw auto bij aankoop niet ouder dan een jaar? Dan geldt de nieuwwaarderegeling.
 2. Hebt u een tweedehands auto die op het moment van aanschaf tussen de een en vijf jaar oud was? Dan geldt de aanschafwaarderegeling. U hebt drie jaar lang recht op het aankoopbedrag.
 3. De dagwaarderegeling geldt als u niet in aanmerking komt voor de eerste twee regelingen. U krijgt dan de dagwaarde zoals vermeld in de ANWB-koerslijst plus tien procent.

Wachttijd bij autodiefstal

Bent u verzekerd tegen autodiefstal? Dan heeft Delta Lloyd dertig dagen de tijd om uw auto op te (laten) sporen. Deze wachttijd gaat in nadat u aangifte hebt gedaan bij de politie én dit bij ons hebt gemeld. Tijdens de wachttijd mag u kiezen uit:

 1. Dagvergoeding: u ontvangt € 15,- per dag zolang uw auto niet in uw bezit is.
 2. Vervangende auto: u krijgt een leenauto zolang uw auto niet in uw bezit is. Wij bepalen welk merk en type auto. Dat kan betekenen dat de auto die wij inzetten niet gelijkwaardig is aan uw auto.

Geen dekking bij onvoorzichtigheid

Is uw auto gestolen doordat u onvoorzichtig bent geweest? Dan hebt u geen recht op een schadevergoeding. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld:

 • Uw sleutels zijn kwijt of gestolen en u hebt geen maatregelen genomen om diefstal van uw auto te voorkomen.
 • U hebt uw sleutels in de auto achtergelaten.
 • U hebt uw auto niet voldoende afgesloten en daarna onbeheerd achtergelaten.

Verzekeren tegen autodiefstal?

Bij Delta Lloyd kunt u uw auto prima verzekeren tegen autodiefstal. Met WA met beperkt casco en WA met volledig casco (allrisk) hebt u recht op een schadevergoeding bij diefstal.