Autobrand

Heeft uw auto brandschade opgelopen? Of is uw auto helemaal uitgebrand? Vaak is de schade bij een autobrand groot. In veel gevallen zo groot dat de auto total loss verklaard wordt. Hier leest u wat de Delta Lloyd Autoverzekering dekt bij brandschade aan uw auto.

Ben ik verzekerd bij een autobrand?

Als u een Beperkt Casco of Volledig Casco dekking heeft, bent u verzekerd tegen brandschade aan uw auto. Deze verzekeringen dekken namelijk onder andere schade door brand, explosie, blikseminslag en kortsluiting. Ook als de brand van uw huis of garage overslaat op de auto is de schade verzekerd. Is de schade het gevolg van slijtage of reparatiefouten? Ook dan is de brandschade verzekerd. Vervanging van de versleten of kapotte onderdelen betaalt u zelf.

De exacte dekking vindt u in artikel 28 in de polisvoorwaarden bij de module Brand, storm en natuur. Hebt u alleen een WA-verzekering, dan is brandschade aan uw auto niet verzekerd.

Schadeherstel bij brandschade

Is uw auto uitgebrand? Dan komt in de meeste gevallen een expert de schade beoordelen. Als de auto niet te repareren is, krijgt u afhankelijk van de leeftijd van de auto de nieuwwaarde, aanschafwaarde of dagwaarde uitgekeerd. Kan de schade hersteld worden? Dan betaalt u alleen uw eigen risico, of minder als u de auto via de Select Autoschade Service laat repareren.

Brandschade en uw schade vrije jaren

Brandschade aan uw auto heeft geen gevolgen voor uw schadevrije jaren, tenzij de brand het gevolg is van een ongeval dat u zelf veroorzaakt hebt.

Andere autoschade?

Hebt u schade opgelopen door een aanrijding, hagel, storm, ruitschade of vandalisme? Is uw auto misschien zelfs total loss? Of is er ingebroken of is uw auto gestolen? Ook dan zorgt Delta Lloyd voor een goede afhandeling als de schade verzekerd is door uw basisdekking.