Auto-inbraak

We spreken van een auto-inbraak als iemand uw sloten vernielt om uw auto te openen. U kunt zich hiertegen verzekeren bij Delta Lloyd.

Dekking bij auto-inbraak

Met de module Diefstal van de Delta Lloyd Autoverzekering bent u verzekerd tegen een auto-inbraak of een poging daartoe. Deze is onderdeel van WA met beperkt casco en WA met volledig casco (allrisk). Hiermee bent u verzekerd tegen een auto-inbraak en:

  • Joyriding: iemand gebruikt uw auto zonder dat u daarvoor toestemming gegeven hebt. Joyriding is iets anders dan diefstal, want de joyrider heeft niet de bedoeling uw auto te houden.
  • Verduistering: iemand gebruikt uw auto met uw toestemming, maar geeft deze niet aan u terug.
  • Oplichting: iemand haalt u met een leugen over om uw auto af te geven.

Schade melden

Heeft iemand ingebroken in uw auto? Dan dient u de schade te melden bij Delta Lloyd. Vermeld zo specifiek mogelijk de plaats, datum en het tijdstip van de inbraak. Maak ook foto's op de plek van de schade.

Aangifte doen van auto-inbraak

Doe ook aangifte van de inbraak bij de politie. Mogelijk hebben meer mensen in de buurt hetzelfde meegemaakt en aangifte gedaan. Als de dader bekend is, kan Delta Lloyd de schade verhalen. Kan dat niet? Dan heeft de schadevergoeding mogelijk gevolgen voor uw schadevrije jaren.

Wat krijgt u terug?

U krijgt het volledige reparatiebedrag min uw gekozen eigen risico terug van Delta Lloyd.

Verzekeren tegen auto-inbraak?

Verzeker uw auto tegen inbraak met WA met beperkt casco of WA met volledig casco (allrisk).