Schade door een aanrijding

Een ongeluk is gebeurd voor u het beseft. Maar wat moet u doen bij een aanrijding? En welke gevolgen heeft de aanrijding voor uw verzekering? We hebben de belangrijkste stappen bij autoschade door een aanrijding voor u op een rij gezet.

Direct na een aanrijding

  • Zorg altijd eerst dat u en anderen veilig zijn. Zijn er gewonden? Verplaats ze niet, maar blijf bij ze en zorg dat ze niet afkoelen.
  • Zijn er gewonden of is er een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaan? Bel dan direct 1-1-2. Als er alleen blikschade is komt de politie meestal niet.
  • Ga niet weg voor u gegevens hebt uitgewisseld met de tegenpartij. Doorrijden na een ongeval is altijd strafbaar. Werkt de tegenpartij niet mee? Schrijf dan het kenteken op.
  • Verplaats uw auto alleen als u het verkeer hindert. Maak als dat kan eerst foto’s van de situatie en de schade.
  • Getuigen zijn vaak snel weer weg. Noteer daarom snel hun naam en telefoonnummer of eventueel kentekens. Ook uw passagiers zijn getuigen.
  • Vul samen met de tegenpartij het Europees schadeformulier in en onderteken het allebei. U hoeft het daarbij niet eens te zijn over de schuldvraag. Als u een smartphone hebt, kun u ook de app (Android / iPhone) of de website Mobiel schademelden gebruiken. Maak foto’s met uw telefoon.

Kunt u niet verder rijden?

Kunt u door de aanrijding niet meer doorrijden met uw auto? Wij verzorgen het transport van uw auto en zorgen voor het vervoer van u en uw passagiers. Bel dan de Delta Lloyd Helpdesk: (026) 400 23 90.

Schade melden

Meld uw schade zo snel mogelijk bij Delta Lloyd, zodat wij de schade kunnen afhandelen.

Ben ik verzekerd bij een aanrijding?

Welke schade vergoed wordt, hangt af van wie aansprakelijk is en welke dekking u hebt. ls de aanrijding de schuld van de ander? Dan vergoedt de verzekering van de tegenpartij uw kosten. Bent u zelf aansprakelijk voor de aanrijding? Dan vergoedt Delta Lloyd de kosten van de tegenpartij. Bij een Volledig Casco dekking, krijgt u ook uw eigen schade vergoed. Hebt u een Beperkt Casco of WA-dekking? Dan betaalt u zelf uw eigen schade.

Aanrijding en eigen risico

Als uw schade vergoed wordt, betaalt u mogelijk nog wel een eigen risico. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van uw gekozen eigen risico en waar u de schade laat herstellen. Laat u de auto repareren via de Select Schade service dan krijgt u € 150,- korting op uw eigen risico. Schade aan inzittenden of accessoires is mogelijk alleen gedekt als u daarvoor een aanvullende verzekering hebt afgesloten.

Aanrijding en schadevrije jaren

Meldt u een schade die uw eigen schuld is? Dan kan dat gevolgen hebben voor uw schadevrije jaren. Is de aanrijding de schuld van iemand anders en hoeft Delta Lloyd u geen schade uit te keren, dan heeft dit geen gevolgen.

Ongeluk zonder tegenpartij

  • Ook bij een ongeluk zonder tegenpartij geldt: zorg eerst voor uw eigen veiligheid. Zijn er gewonden, bel 1-1-2 en de Delta Lloyd Helpdesk (026) 400 23 90.
  • Maak foto’s van de schade. U hoeft geen schadeformulier in te vullen. Zorg dat u zo snel mogelijk uw schade meldt aan Delta Lloyd.

Andere autoschade?

Hebt u schade opgelopen door hagel, storm, brand of vandalisme? Is uw auto misschien zelfs total loss? Of is er ingebroken of is uw auto gestolen? Ook dan zorgt Delta Lloyd voor een goede afhandeling als de schade verzekerd is door uw basisdekking.