Schadeverzekering inzittenden

Module Schade Inzittenden

Een schadeverzekering inzittenden is een uitgebreide inzittendenverzekering. Lopen u of uw passagiers letsel op? Of raakt bagage of kleding beschadigd? Dan vergoedt een schadeverzekering inzittenden de werkelijke schade. U kunt hiervoor de module Schade Inzittenden afsluiten als aanvullende verzekering bij uw Delta Lloyd Autoverzekering.

Wat dekt de schadeverzekering inzittenden?

De schadeverzekering inzittenden dekt schade aan u, uw passagiers en spullen in de auto. Het maakt niet uit wie het ongeluk veroorzaakt. De autoverzekering dekt vaak de kosten niet als een inzittende blijvend invalide raakt of overlijdt. Ook als u zelf letsel oploopt is dat niet altijd gedekt. Bijvoorbeeld als u zelf het ongeluk veroorzaakt hebt. De schadeverzekering inzittenden vergoedt de kosten in die gevallen wel. Is een dure tas, kleding of mp3-speler beschadigd? Ook dat wordt vergoed.

Wanneer bent u verzekerd?

Met de module Schade Inzittenden bent u verzekerd:

  • als u in de auto zit;
  • als u in- of uitstapt;
  • als u noodreparaties uitvoert langs de weg;
  • als u staat te tanken of uw ruiten schoonmaakt;
  • als u andere weggebruikers helpt.

Vergoeding van schade

Bij schade vergoedt de module Schade Inzittenden de werkelijk geleden schade. Raakt iemand blijvend invalide? Dan kunnen de kosten hoog oplopen. Bij schade aan spullen vergoeden we de reparatiekosten. Zijn de reparatiekosten hoger dan de waardevermindering van de spullen? Dan krijgt u de waardevermindering vergoed. De precieze voorwaarden vindt in artikel 34 van de polisvoorwaarden.

Een rekenvoorbeeld: u hebt bijvoorbeeld een horloge van € 500,-. Deze raakt door een ongeval beschadigd. Uw horloge daalt hierdoor € 200, - in waarde. De reparatiekosten bedragen € 300,-. In dit geval krijgt van ons dan € 200,- uitgekeerd.

Is een schadeverzekering inzittenden nodig?

Schade aan inzittenden wordt deels gedekt door de WA-verzekering. En zorgkosten vallen meestal onder de zorgverzekering. Toch dekken deze verzekeringen lang niet alle schade. Een inzittendenverzekering heeft een aantal belangrijke voordelen, vooral voor de bestuurder:

  • Veroorzaakt u als bestuurder zelf een ongeval? De WA-verzekering dekt de kosten van uw overlijden of invaliditeit niet, maar alleen schade aan anderen. Een inzittendenverzekering keert in dit geval wel uit.
  • Soms is bij een ongeluk niet direct duidelijk wie aansprakelijk is. In die gevallen betaalt een inzittendenverzekering direct uit.
  • Is er niemand aansprakelijk? Bijvoorbeeld omdat u onwel wordt achter het stuur of bij gladheid? In die gevallen betaalt een inzittendenverzekering ook uit.

Eenvoudige inzittendenverzekering

U kunt ook kiezen voor een eenvoudigere inzittendenverzekering. De ongevallenverzekering inzittenden keert alleen een vast bedrag uit bij invaliditeit of overlijden.

Inzittendenverzekering afsluiten

Sluit uw autoverzekering met inzittendenverzekering direct online af. Accessoires, pechhulp en rechtsbijstand kunt u eenvoudig meeverzekeren. Twijfelt u welke aanvullende verzekeringen u nodig hebt? In plaats van een verzekering online afsluiten kunt u ook een afspraak maken bij een verzekeringsadviseur.