Ongevallenverzekering inzittenden

Dekking Ongevallen inzittenden

Een ongevallenverzekering inzittenden is een eenvoudige inzittendenverzekering. Gebeurt er een ernstig ongeluk waarbij u of een van de passagiers overlijdt of blijvend invalide raakt? Dan keert de ongevallenverzekering inzittenden een vast bedrag uit. U kunt de dekking Ongevallen inzittenden afsluiten als aanvullende verzekering bij uw Delta Lloyd Autoverzekering.

Schade aan anderen bij een ongeluk wordt meestal vergoed door de verzekering van de de persoon die aansprakelijk is. Maar schade aan uzelf of uw inzittenden niet altijd. Bijvoorbeeld als het ongeluk uw eigen schuld is. In die situaties keert een inzittendenverzekering snel uit.

Wat dekt de ongevallen inzittendenverzekering?

De ongevallen inzittendenverzekering keert in een keer een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. De hoogte van de uitkering staat vooraf vast. Afhankelijk van de ernst van het letsel keren we een percentage van de maximale dekking uit. In artikel 33.4 van de polisvoorwaarden staat hoeveel we precies uitkeren bij blijvende invaliditeit.

U kunt kiezen uit drie pakketten met verschillende dekkingen.

Dekking ongevallen inzittenden Pakket 1 Pakket 2 Pakket 3
Uitkering bij overlijden € 15.000,- € 20.000,- € 25.000,-
Maximale uitkering bij blijvende invaliditeit € 45.000,- € 60.000,- € 75.000,-

Wanneer bent u verzekerd?

Met de dekking Ongevallen inzittenden bent u verzekerd:

  • als u in de auto zit;
  • al u in- of uitstapt;
  • als u noodreparaties uitvoert langs de weg; 
  • als u staat te tanken of uw ruiten schoonmaakt;
  • als u andere weggebruikers helpt.

Schade aan bezittingen

Een ongevallenverzekering dekt geen schade aan bezittingen, zoals kleding of bagage. Wilt u de werkelijke schade aan inzittenden en hun spullen verzekeren? Dat kan met de Schadeverzekering inzittenden.

Inzittendenverzekering afsluiten

Sluit uw autoverzekering met inzittendenverzekering direct online af. Accessoires, pechhulp en rechtsbijstand kunt u eenvoudig meeverzekeren. Twijfelt u welke aanvullende verzekeringen u nodig hebt? In plaats van een verzekering online afsluiten kunt u ook een afspraak maken bij een verzekeringsadviseur.